Klurigt i Södertörnsnatten

  • 29 apr 2018

Ungdomarna snabba men decimerade

En del av klubbens löpare har tillbringat helgen i Nynäshamn där ´10Mila avgjordes. På lördagsförmiddagen sprangs en ungdomskavle med 332 startande lag över fyra sträckor där hade IKV ett lag med. 

Första sträckan sprangs av Elias Larsson , en ny uppgift för 16-åringen att på en stor kavle springa startsträckan med allt vad det innebär av trängsel och hets. Men han gjorde det bra och kunde växla ut Thea Svensson på den andra sträckan. Thea höll ställningarna och växlade ut Benjamin Larsson på tredje sträckan. Benji satte i med raketfart och plockade hela 34 placeringar och när han kom in låg laget på en 215:e plats. Han skulle då ha växlat ut Kristina Klingnéus på slutsträckan men hon fick avstå på grund av sjukdom, så IKV stannade vid tre sträckor. Bra jobbat alla tre och KRYA PÅ DIG -hälsning till "Kirri". 

På lördagskvällen var det sen dags för den stora 10milakavlen, med anor från 40-talet. En mytomspunnen tävling där det varit sällskapsresor vissa år och bussvår orientering andra år. I år var det ett av de svåraste någonsin, men riktigt kuperad detaljrik Södertörnsterräng, som tom landslagsmännen hade svårt att bemästra. Under det absoluta toppsiktet var det stor spridning på tiderna, och långa km-tider överlag. IKV hade ett lag med Skattkärr och Lesjöfors. Laget kom långt bak i listan men klarade sig ändå igenom kavlen utan felstämplingar och stora kämpatag, för detta var tufft. På riktigt. Hela fem sträckor i omstarten vittnar om det. BRA KÄMPAT VIKINGAR & Skattkärrare! Särskild eloge till juniorerna Adrian o Tim som sprang kolsvart nattorientering.

Laget bestod av (i sträckordning). Adrian Lundberg IKV, Håkan Blomkvist SSOK, Tim Dalheimer IKV, Stefan Wennberg SSOK, Mikael Rööhs SSOK, Kalle Dalheimer IKV, Jonas Bergenfur SSOK, Anders Jonsson IKV, Matz Andersson LSK och Mikael Nyberg SSOK. 

RESULTATLISTA HITTAR DU HÄR!