DAGS FÖR O-RINGEN

  • 17 jul 2015

Inför-Krönika.

O-Ringens 51:a upplaga, den femte i Västergötland. Precis som senast 1986 är det Borås som utgör C-Ort. De fem etapperna kommer att gå på fyra olika platser. Som vanligt fr.o.m. 2009 har man även en vilodag inlagd. Meningarna inom orienteringsrörelsen går isär om det verkligen är en femdagarstävling längre eller en två plus tredagars.

Första etappen går vid Ramslätt, SV om Borås mot Kinna. Här blir det långdistans på en helt ny karta. Andra etappen är vid Givarp, SO om Borås mot Tranemo. Även en här en helt ny karta

Tredje etappen, tredje långdistansen är Vid Kransmossens IP i Borås utkanter på nyreviderad karta. Samma målplats som fjärde etappens medeldistans.

Avslutningsetappen på fredagen har målgång inne på Borås Arena. En långdistans uppe på Rya Åsar väster om staden väntar.

Blott nio löpare från IKV är med denna gång, lite färre än vanligt. Vad det beror på kan man alltid spekulera i , men många laddar nog för dröm-OL i Sälen nästa år. Andra orsaker kan vara att Borås inte är känt för att ha någon topp-terräng direkt och att det statistiskt sett är en av Västsveriges värsta regnhålor.

Av de nio är det tre ungdomar, som vi i vår speciella Vikingwebbevakning kommer att följa lite extra. De tre ungdomarna utgörs av brödraskaran Bergenfur.

H16 Hannes Bergenfur. Äldsta pojk-klassen på O-Ringen är alltid tuff. VI tror att Hannes hittat farten nu inför O-Ringen och kommer att klättra rejält i listorna!

H14 Elias Bergenfur. Snabbe Elias som avslutade vårsäsongen med ett GULD på sprint-DM inleder tävlandet en dag tidigare då han representerar Värmland i AXA-Stafetten. Tänd av den tror vi att han kommer ånga på utav,,,, i klassen under veckan.

H10 Hugo Bergenfur. Hugo som tidigare sprungit flera femdagars trots sin ringa ålder gör nu första året i tävlingsklass. Det kommer gå gör bra tror vi, och ni som tänker se när han spurtar i mål, håll i kepsen/hatten för här går det fort!

H40K Mats Bergenfur. Har i år ingen internfight då inga andra Vikingar springer samma klass i år. Men hans tvillingbrorsa Jonas lär det bli kamp emot, spännande!

H50K Anders Jonsson. Yngst i klassen i år och har varit gifitg i vår de gånger det har klickat till. Kommer bli livsfarlig men det är en gigantisk klass med mkt konkurrenter det här.

Challenge D5 Eva-Lill Bergenfur. Eva-Lill kör på med att springa fysisk Challengeklass även i år. Starka Eva-Lill kommer kuta förbi många konkurrenter under veckan.

Sen har vi tre Vikingar till som av olika anledningar inte har möjlighet att gå för fullt i tävlingsklass utan springer Öppna Klasser, Tanja Dalheimer i Ö1 och i Ö7 hittar vi Kalle Dalheimer och P-M Svärd. Här handlar det mer om att bomma så lite som möjligt än om fart.

Kalle kommer även köra tredagars tävling i MTB-O parallellt med den vanliga orienteringen, då i klassen MTBH40.

Utöver detta kommer säkert några fler Vikingar dyka upp å springa ngn enstaka etapp. Ryktena går om både rörmokare och elektriker :)

  

Vikingwebben har även i år sänt en reporter till evenemanget, precis som alla stora medier, så rapporter kommer att komma varje dag under veckan med start lördag 25/7. Rapporterna kommer dock att komma på oregelbundna tider beroende vad som i övrigt står på programmet.

Närmast är i morgon lördag är det invigning på fotbollsstadion BORÅS ARENA kl 16. Omdelbart efter invigningen starta AXA-Stafetten där Värmland har två lag med och VIKINGS ELIAS BERGENFUR springer i det ena. Så håll alla tummar i morgon vid 17-tiden!

Stafetten går att följa hemma vi länk KLICKA HÄR!

Nu kör vi

Gärdet Hagfors, mitt i Vikingland

Int ett möln på himmel

Fredag kl 20,13

P-M Svärd