189:e plats i 25manna

  • 6 okt 2012

Bra jobbat på soligt 25manna!

RAPPORT FRÅN 25mannastafetten

I ett formidabelt vackert höstväder avgjordes på lördagen världens största orienteringsstafett, 25mannakavlen vid Himmelsboda i Botkyrka kommun sö om Stockholm. Trepartssamarbetet IK Vikings OK (IKV), OK Älgen (OKÄ) och Fjärås AIK (FAIK)  visade sig var en lyckad kombination och vi hade en riktigt bra dag tillsammans , ol-kamrater emellan.

Första sträckan sprangs av Karin Elofsson (FAIK) som växlade över budkavlen till Johan Nordström (OKÄ) som fick gå ut som 276:e man på den tuffa andrasträckan. Johan växlade sedan ut en kvartett tjejer på tredjestäckan som 194:a, nämligen Jonna Halonen (FAIK), Sara Gunnarsson (OKÄ), Eva-Lill Bergenfur (IKV) och Ewa Lundberg (IKV). Tjejerna höll ihop laget fint och växlade ut nästa kvartett som 196:a. Laget låg då inom åtta minuter när de gav sig ut på den snabba, vita , fjärdesträckan. Den sprangs av Madélene Salomsson (OKÄ), Tim Dalheimer (IKV), Anders Alamaa (IKV) och Elias Bergenfur (IKV). Denna kvartett tightade ihop det hela än mer, nu hela laget inom fem minuter! Nu var laget uppe på en 178:e plats och man växlade ut nästa kvartett på den tunga , knepiga femtesträckan på vilken Mats Sandin (IKV), Anders Jonsson (IKV), Mats Bergenfur (IKV) och Fredrik Nordström (OKÄ) förde budkavlen vidare. Killarna sprang riktigt bra och tightade ihop det än mer, Jonsson och 2xMats kom in inom två minuter, så hoppet stog till starka Fredrik N men han drabbades tyvärr av kramp ute på banan och tvingades slå av på tempot och kom in en kvart efter. 204:e plats låg laget på inför nästa ”4-sträcka” där Torbjörn Johansson (OKÄ) gick ut först följd av Kalle Dalheimer (IKV), Hannes Bergenfur (IKV) och Jan Dalheimer (IKV). Hannes kom in först , sen Kalle , kanonbra lopp av de båda! Sen kom Tobbe in och Jan som fick hård press på sig att ”städa” kom in fyra och på inför sista kvartettsträckan låg vi på 220:e plats. Tankar om vi skulle klara omstarten infann sig hos löpare, ledare och supporters. Men laget gav järnet, och sista gänget som sprang gafflad sträcka var Conny Gunnarsson (OKÄ), Benoit Dumas (IKV), Leif Skymberg (IKV) och Jörgen Aurén (IKV) . Killarna höll ställningarna på den här glidarsträckan och särskilt Benoit gjorde en kanoninsats på den yppersta toppen av sin förmåga. På 23:a sträckan hade vi Hans Persson (OKÄ) som fick en mycket tuff uppgift att som 213:e placerad gå ut på  en visserligen rak sträcka men med mycket ungt , och snabbfotat motstånd (Hans är 65+) , men det blev ännu en toppprestation och han kunde växla ut 24:e sträckan (Kristin Schyberg FAIK) på 196:a plats. Kristin gick för att undvika omstart. Växeln stänger obönhörligen kl. 15,45 och Kristin gick ut 14,57 på den tuffa banan. Det kunde gå , och var mycket, mycket nära att göra det också. Kristin kom in strax före 15,50 efter ett kanonrace , där hon fört upp oss till 196:e plats. Men med hårsmån blev det alltså omstart för vår slutman Daniel Brohede (OKÄ) , som putsade till det hela ytterligare så vår slutplacering blev 189:a

BRA JOBBAT AV ALLA I HELA LAGET!!!!!!

ALLA KONTROLLER MED, INTE EN FELSTÄMPLING!!!

Felstämpling var för övrigt något som väldigt många lag råkade ut för, men inte vi inte.

Betänk att vi har faktiskt 185lag efter oss i resultatlistan!

Särskild eloge till våra ungdomar som tog sig an den mycket tuffa uppgiften att under press löpa så bra! Målsättningen var ju att få laget i mål, det lyckades galant!

 

Anders Alamaa IK Viking och Conny Gunnarsson OK Älgen är de som har skött det hela vad gäller laguttagning, fixa boende med mera praktiska saker kring vårt deltagande.

MYCKET BRA JOBB KILLAR!

 

Själva den sportsliga delen att leda laget under tävlingsdagen sköttes av undertecknad, som vill passa på att tacka ALLA för förtroendet samt för en underbar härlig höstdag i skogen!

 

LISSMA PARK, HUDDINGE

2012-10-06 kl 23 // P-M Svärd

 

KOLLA RESULTAT PÅ www.25manna.nu