O-Ringendags!

  • 19 jul 2012

30 Vikingar till Halmstad

 

På begäran för sjätte året i rad, en liten inför-O-Ringen-krönika med tips!

Observera att detta är en krönika och alltså inte nödvändigtvis klubbens uppfattning!

 

Nu är det dags! På söndag den 22/7 startar världens största orienteringstävling, O-Ringen i Halland, med Halmstad som centralort. Ungefär 15000 deltagare väntas och cirka trettio av dessa kommer från IKV. Två av etapperna kommer att gå i Simlångsdalen öster om Halmstad, tredje etappen i Villshärad nordost om Halmstad och de två sista vid Nyårsåsen norr om staden. Även årets O-Ringen-arrangör har utnyttjat möjligheten till vilodag vilket gör att det på onsdag blir en vilodag. Skönt för motionärer och sämre tränade, men hela grundidén med 5-dagars, att få fram vem som är bäst fem dagar i rad, faller lite då. Kanske att kommersiella intressen spelar in här. Hur som helst kommer det att bli KUL med folkfesten och spännande med terräng som vi inte är vana vid, t.ex. bokskog och gräsbevuxna sanddyner. Enligt programtidningen passeras också en del naturreservat och det är ju alltid intressant. Att en så stor styrka deltagare från Viking ställer upp är lite imponerande faktiskt, det är ju i alla fall närmare 50 mil till Halmstad. Vi hoppas också på att sommaren visar sig från en bättre sida än hittills så vi får lite sOLiga dagar med svalkande havsbad.

 

Det händer mycket kul saker under en OL-säsong, men höjdpunkten är nog ändå O-Ringen.

HEJA HEJA HEJA PÅ IKV!

Nedan följer webbred tips inför tävlingen.

 

H16 Jan Dalheimer. Springer sista året i pojkklass och det är stentuff konkurrens. Jan gör sitt andra O-Ringen och vi gissar på en plats på övre halvan här.

H15 Jonathan Moen. Jonte har under våren visat att han är på gång när tekniken stämmer och det tror vi att den kommer att göra nu i Halland, så tipset får bli övre halvan även här.

H14 Simon Lundberg. Simon har redan provat på Hallandsterrängen i tredagars och verkar vara bra tränad nu. Med rätt fartanpassning tippas en hög placering här. Kondisen kommer att ta ut sin rätt över fem dagar.

H13 Adrian Lundberg och Hannes Bergenfur. Den första interna Vikingkampen. Här tror vi att det kommer bli jämnt mellan de båda. Adrian har haft lite skadestrul men är ruskigt tekniskt säker och Hannes far emellanåt fram som en vind i skogen. Spännande, rafflande och svårtippat!

H11 Elias Bergenfur och Tim Dalheimer. Om internkampen i H13 var svårtippad så är minsann inte denna H11-kamp lättare. Två snabba rutinerade Vikingar, som dessutom brukar vara rätt jämna annars. Tippar på att det blir spänning så håren reser sig!

H10 Alfred Moen. 9-årige Alfred, som denna säsong startat med H10, har trots sin ringa ålder bra rutin från stortävlingar och det kommer han att ha nytta av här. Det är 234 killar i klassen, vi tippar på att Alfred går in på topp100!

H35 Mats Sandin. Har tillbringat juli ”hemma” i Värmland och bl.a. laddat upp med IKV´s Naturpasset. Kan väl inte gå annat än bra med sådan uppladdning?

H35K Daniel Sohl och Jörgen Aurén. Här snackar vi kamp, fight och spänning. Två otroligt jämna löpare, kort sagt den som bommar minst kommer högst!

D40K Eva-Lill Bergenfur. Eva-Lill gör sitt första femdagars i IKV-tröjan och tippas bli en farlig outsider i denna 227 tjejer stora klass.

H40K-1 Hela fyra Vikingar. Thomas Moen, Anders Lundberg, Kalle Dalheimer och Mats Bergenfur. Klassen har delats upp i två p.g.a. det stora deltagarantalet och de våra har hamnat i K-1. Här får väl Mats finna sig i att bära favoritskapet i IKV-kampen med den rutin han har, men han får se upp. Den löpstarke Anders hotar bakom, liksom den konditionsstarke Thomas och den entusiastiske Kalle. Anders kan bli farlig om han inte har för bråttom vid enheterna. Thomas kanske möter för honom lite för svår orientering, men vi tror han får till det nu lagom till O-Ringen och Kalle har ju tävlat otroligt mycket i vår. Det ger en nyttig tävlingsrutin i dessa sammanhang. Tipset blir att Mats håller undan totalt men kommer att få se sig slagen av någon av de andra någon etapp!

H45-1 Anders Jonsson. Den nyaste Vikingen bland O-Ringendeltagarna. Snabb och rutinerad, kommer att få en hög placering.

D45K Ewa Lundberg. Ögonblicket före att anmälan stängdes skickade Ewa in sin anmälan. Knäet är bättre nu och efter ett tredagars som resulterade i Veckans raket på Sverigelistan, tippar vi att vår ungdomsledare gör ett kanon-femdagars!

H45K Lars-Gunnar Jansson. L-G är väl snart klubbens meste O-Ringare efter otaliga starter och kommer med sin säkra kartläsning att gå bra de tekniska etapperna. Tränar på gör han också så det blir full fart i skogen!

H80 Roland Lundkvist och regerande Riksmästaren Valter Alamaa. Roland har haft en vårsäsong kantad av sjukdom och gör sista O-Ringen som H80, i Boden blir det H85. Han är nöjd om han går runt säger han på en knastrig telelinje från Exär. Valter, som hade tätkänning i Hälsingland, tror vi blir en stor skräck för konkurrenterna. Tårtvarning utfärdas!

D65Motion Marita Jansson. Marita visade ifjol att det finns där. Det var riktigt nära på andra etappen då, vi tippar att det smäller i år !

D70M Gunilla Lundkvist. Gunilla, som tampas med 20 andra damer, tippar vi på topp tio-plats!

Inskolning Hugo Bergenfur och Ayla Sohl. Här hittar vi de yngsta Vikingarna. Här tas ju ingen tid (helt rätt!), utan det gäller att ta sig runt alla fem dagarna vilket de små tuffa Vikingarna kommer att göra. Kul att det är både en kille och en tjej som representerar IKV här!

Challange W10 Tanja Dalheimer. Tuff löpning och lätt orientering är devisen i dessa Challengeklasser. Det kommer att bli en hård vecka för Tanja, men det tror vi hon fixar galant med lite Vikingatag!

Challange M10 Martin Bergkvist. Martins tredje O-Ringen i denna klass. Var bra med ifjol men råkade stämpla fel på en av masstartsetapperna. I år kommer det att funka och då kommer Martin att få en riktigt hög placering.

Öppen 7 P-M Svärd. Vikingwebbens skogsluffande reporter på plats i Halmstadsskogen. Sämre tränad än på länge, men siktar på att bomma så lite som möjligt. Då bör det räcka till en plats strax under mitten.

Utöver dessa ovannämnda, som är föranmälda, tror vi på ännu fler Vikingstarter i de öppna klasserna. Bl.a. Haidi Moen, Helené Nilsson och Maria Sohl finns på plats.

 

Varje dag lördag till lördag kommer hemsidan att uppdateras framåt kvällskröken, med resultat och kommentarer!

En massa aktiviteter pågår vid sidan av själva huvudtävlingen, men vi koncentrerar rapporteringen till O-Ringen i skogen!

 

ALLA VIKINGAR ÖNSKAS LYCKA TILL I HALLAND!!

Gå säkert - bomma inte.

Ta det lugnt till första på första, ”gu va lessamt å börj ett femdagars med en bom”

Koncentration – kartkontakt! Vi kan !

 

Gärdet, Hagfors en julitorsdag anno 2012

Webbredaktör P-M