Mats o Marcus Medaljörer på Sprint-DM

• 6 jun 2012

17 Ungdomar med på DM i Sprint!

MOLKOM (Vikingwebbens utsände)

Ett silver och ett brons, det blev medaljskörden för IKV när DM i sprintorientering avgjordes idag 6/6 i Molkom. Vid skolan i Molkom var målet för årets DM som gick på snabba banor i mycket snabblöpt terräng, där det gällde att ta snabba beslutat å kuta på allt vad man kunde. En bom på någon sekund blev dyrköpt direkt på de snabba banorna. Men det är så det ska vara på sprint. Hela 24 Vikingar varav 17 ungdomar deltog! Riktigt bra. Å kul var det också, en ledare från en annan värmländsk klubb, tillika styrelseledamot i förbundet, kom fram när vi var samlade vid Vikingflaggan och sa: - Ni är ett föredöme för klubbkänsla. Kul att se!. Ord som verkligen värmer ett IKV-hjärta.SK Örnen , den lilla Molkomsklubben hade gjort ett riktigt fint arrangemang, man hade hjälp från Skattkärr med speakerfuntionen, och data-biten sköttes av Vikings P-O & Tobbe. Riktigt bra när vi kan samarbeta över klubbgränserna, så även de mindre klubbarna kan arrangera tävlingar av hög klass. Regnet höll upp under tävlingarna, som beskådades av en hel del supporters, bl.a. av Vikingorienteringens nestor, Göte Byström, på plats. Göte, som på sin tid var en verklig GIGANT på kartritar, banläggnings och arrangemangsområdet!  Så här gick det för Vikingarna:

H65 Karl-Erik Persson, blev 7:a bland nio gubbar, snabbfotade Kalle var lite för snabb i början, sprang förbi en kontroll och fick vända tebax, kostade tid.

H45 tävlingens största klass med 32deltagare. Anders Jonsson kom på en fin 9:e plats här

H35 15deltagare. DM-SILVER till Mats Bergenfur, blott 50sekunder från guldet. Daniel Sohl hittar vi på en 9:e plats och Kalle Dalheimer på en 14:e

H21 15deltagare Benoit Dumas kom på 12:e plats

H20 DM-BRONS till Marcus Pettersson. Fyra killar sprang och det var sekundstrid men Marcus knep bronset med 34sekunders marginal

H16 Nio killar tävlade i denna tuffa klass, Jan Dalheimer blev 5:a och Jonathan Moen 8:a

H14 Här snackar vi dramatik! 11killar sprang och det var verkligen tätt i resultatlistan. Hannes Bergenfur blev fyra, endast 4sekunder från bronspengen och endast sju sekunder från silvret. Simon Lunberg blev 5:a, 53sekunder bakom Hannes innebärande endast mintuen från silvret på 5:e plats. Adrian Lundberg kom 7:a och Albin Ekelund-Carlsson kom 8:a

H12 15 deltagare, Elias Bergenfur kom 6:a och Tim Dalheimer 8:a

H10 Här kom Alfred Moen på en fjärdeplats bland de sju killarna

D35 Nio tjejer sprang här, Eva-Lill Bergenfur kom 6:a

D14 I en femton tjejer stentuff klass kom Felicia Pettersson på en 12:a plats.

D12 Julia Andersson sprang in en sjundeplats bland de nio tjejerna

D10 Här tävlingsdebuterade Kristina Klingneus. Tyvärr råkade Kristina stämpla fel, men winsplits vittnar om att det gått riktigt snabbt längs banan, så nästa gång så smäller det!

U1 Ytterligare en tävlingsdebutant, nämligen Oscar Klingneus som blev 5:a bland 7. Bra Debut.

Inskolning. Tre Vikingar sprang, Erik Andersson, Ayla Sohl och Hugo Bergenfur. Samtliga blev godkända!

BRA JOBBAT ALLA VIKINGAR OCH VI SÄGER HURRA! HURRA! TILL MATS o MARKUS FÖR MEDALJERNA!