Rapport från Helgen

  • 30 maj 2011

Värmlandläger och 100-årsfirande

Den 28:e maj 1911 bildades IKV , något som manifesterades i lördags med en ceremoni vid platsen för bildandet , Södra Skolan. Mäktig syn när IKV marscherade genom stan med fladdrande fanor och Musikkår. Mycket ungdom med , dock inte så många från orienteringen eftersom det kolliderade med Värmlandslägret, Men Alfred, Hanna, Elsa,Olle,Hugo, Petter och Tim slöt upp i Vikingtröjor så vi var representerade. Mer om hundraårsdagen kan ni läsa på www.laget.se/IKVFANATICS

Lägret då ? Har enligt de informationer webbis fått varit kanonbra. Nedan följer en rapport från ledarna, skriven av Haidi Moen:

"""

Värmlandsläger i Karlskoga              

Under helgen var det Värmlandsläger för ungdomar 11-16 år. Från IK Viking åkte Vilma Jonsson, Felicia Pettersson, Malin Berg, Frida Lindqvist, Albin Ekelund- Carlsson, Adrian Lundberg, Simon Lundberg, Jonathan Moen, Jan Dalheimer och Markus Pettersson, som även var med som ledare. Tyvärr var Johanna och Elin Larsson sjuka och kunde inte följa med.

På lördagen börjades det med teknikträning i Råbäck, Degerfors. Efter att vi kom en ”aning” försent så kom träningen igång med en gemensam start. Ledarna fick agera skuggning i dom olika grupperna. När man kommit i mål fick alla fika efteråt i form av drickyoghurt och bananer. Sedan åkte vi till Karlskoga Folkhögskola för att duscha och installera oss. Även där blev vi lite försenade när jag missuppfattade vägen. Det pratades på att vi skulle få någon slags straffkommendering, som tur var slapp vi det. Efter lunchen var det dags för sprintträning vid Österledsskolan. För att komma dit fick vi hänga på en vägvisare. Till kvällsmat var det grillade hamburgare och efter middagen fick alla ungdomar och ledare prova på Pre-O och ha lite gemensamma lekar. Klockan 23.00 var det GOD NATT!

Söndagen började med packning och frukost vid 8.30. Sedan bar det iväg för kurvbilds-OL till Bratta (Lunedet). Efter lunch var det lägerstafett vid Folkhögskolan. Stafetten bestod av 3 sträckor och ungdomarna var indelade med 3 i varje lag. De tre lagmedlemmarna fick själva bestämma vilka kontroller de skulle ta. Som avslutning var det prisutdelning och alla ungdomar fick en varsin t-shirt.

Kan bara konstatera att det har varit en helt otroligt rolig helg med mycket bravader och skratt. Ett stort tack till våra ungdomar som var helt exemplariska och fantastiska att ha med sig. Ni är helt underbara. Tack för en oförglömlig helg och hoppas vi får följa med nästa gång.

Kram Haidi och Eva

"""