Ännu ett bra arrangemang

  • 21 aug 2024

Uppdrag arrangera Värmlandsseien

VÄrmlands OF gav oss uppdraget att arrangera årets Värmlandsserie. Det är tredje gången vi gör det, och deltagarantalet har minst sagt sjunkit. Men det har ju också antalet värmländska orienterare totalt, så det är väl en följd av utvecklingen.

Första gången vi arrangerade denna tävling var 1991 vid Hagfors Skidstadion då hade vi 1180 deltagare. Andra gången var 2006 vid Stjärnsfors , då var det 626 deltagare, I söndags vid Vågbacken var det 250. 

Betänk att vid sommarens O-Ringen relativt långt från distriktet deltog 324 värmlänningar kanske ett tecken på det sjunkande intresset. Många röster höjs också för förändring av serien men ännu har ingen klubb tagit tag i taktpinnen för detta. 

Arrangemanget som sådant gick i alla fall mycket bra och vårt arrangörsrykte står sig gott.

Självaste ordföranden hade lagt banorna i den snabblöpta Vågbacken-terrängen och tisdagen innan hade vi provlöpning som sprangs av följande 16 löpare:

Mats B, Carro, Per-Martin, Leif L, Hatte, Åsa, Hans-Eric, Christer, Stefan, Kalle D, Anna, Ewa, tidigare hade också exil-Vikingen Nina med make Ulrik och sonen Elis sprungit. Arrangör var Anders A

Knappt hade vi tagit igen oss från detta förrän Carro kallade till träning på fin-fina Björnberget i Sunnemo. Där deltog ni löpare:

Långa: Stefan, Mats B, Anna, Anders A

Mellan: Dan, Alice

Korta: Per-Martin, Malin, Britt L

Arrangör : Carro & Joel

Nästa tisdag 27/8 dags igen i Exär, vid Kyrkhedens skola. Mats arrangerar

Start mellan 17-18