Dags för O-Ringen

  • 21 jul 2019

IKV invaderar Norrköping!

Då var det dags för den 55:e upplagan , av orienteringssportens flaggskepp, O-Ringen, denna gång förlagt till Norrköping, med samma C-Ort som 1987. Östergötland är landskapet och denna upplaga blir den fjärde gången landskapet arrangerar O-Ringen.

1967 Motala  1910 deltagare

1987 Norrköping 17413 deltagare

2007 Mjölby 13793 deltagare

2019 tror vi på minst tangering av siffran från 1987, dock får man ha i åtanke att det totala antalet orienterare i Sverige är mindre än dåförtiden, plus att arrangemanget i våra dagar har en helt annan prisbild än tidigare.

IKV´s trupp anno 2019 är mindre än senast 1987, men inte desto mindre spännande att följa över de fem etapperna. Tyvärr är inga ungdomar från IKV med i år, men tre vassa juniorer.

Thea Svensson och Kristina Klingnéus i D18, tjejer som är jättejämna sinsemellan, och brukar ”vinna” den interna kampen varsin gång här ser vi fram mot spännande kamp.

Tim Dalheimer i H18 blir också spännande att följa , efter ett hårdkörning på OL-Gymnasiet gissar vi att tekniken nu är än mer finslipad och att Tim blir vass i skogen under veckan

Ett rejält hopp i ålder gör vi sen till sista Vikingen i vanlig tävlingsklass, Leif Lindh i H75. Leif har haft en tung vår med skador o sjukdom, men ska göra ett försök, han säger säg gå runt, fixar han det tror vi att det räcker långt nog!

Sen har vi ett antal gubbar i Kort-klasser, bla den sent anmälde kutande ordföranden, Anders Alamaa i H60kort. Anders har även han haft skadeproblem och gjorde årsdebut först på Vikinggaloppen. Det är en rejäl konkurrens i klassen, men vi tror att säker orientering när terrängen blir finskuren kommer räcka långt. En annan Anders, nämligen Jonsson springer H50kort-1, en jättestor klass där han bland annat har konkurrens av en IKV-Bekanting, Matz Andersson från Lesjöfors. Här blir det Fight!!!

Matz son, Olle Vidman kommer vi också hålla ett öga på såklart, han springer H13

Vikings meste tävlande nuförtiden, Kalle Dalheimer springer H45Kort-2. Kalle har en tävlingsmängd per säsong som få kan uppnå, och har därmed skaffat sig en mängd rutin. Tror det räcker långt!

Kalles hustru    springer D45Motion, här gissar vi på riktigt bra placering.

VIkingwebben har en löpande reporter på plats i tävlingsterrängen, Per-Martin Svärd, som under veckan kommer lämna rapporter om Vikingarnas framfart.

Men du kan själv följa det hela live, både via radio och liveresultat om du surfar in på www.oringen.se

Nu kör vi!