218:e PÅ 25-manna

  • 8 okt 2018

Summering av lagledaren

Så var det då dags i lördags för höstens stora begivenhet, 25-mannastafetten i Stockholm. I år gick tävlingen vid Hägerstalund norr om staden i snabblöpta marker i naturskyddskog. Många hade väldigt snabba km-tider trots den bitvis kluriga orienteringen. Vi fick ihop ”eget” lag så gott som, våra trogna supporters från öst Matz & Olle från Lesjöfors var med och så lånade vi tillbaka förra årets Vikinglöpare Marie Herrnhold från Attunda. Så det var 25 förväntansfulla Vikingar som äntrade Hanstaskogen på lördagsmorgonen. Per-Martin fungerade som lagledare för det av Anders Alamaa uttagna laget.

365 lag startade, IFK Göteborg vann, 319 lag kom i mål godkända och vi i Viking slutade på en fin-fin 218:e plats.

Övriga Värmlandslag Tyr1 42:a, Kil 74:a , Djerf1 128:a, Tyr2 189:a, Tyr3 234:a, Kil/Älgen/Skattkärr 235:a, Kristinehamn 293:a, Lusten 317:e, Djerf/Degerfors ej godkända, Västvärmland ej godkända

Vikinglaget sprang som följer.

Caroline Larsson startade och formligen flög fram på första sträckan, kom in som 89:e tjej. Inte ens en smäll på knät stoppade Carro som kunde växla över till Elias Bergenfur som gav sig ut på tuff 8km orientering. Att göra det som junior med idel seniorer av klass som motstånd är bra gjort och Elias kunde växla ut första kvartett-sträckan med Benjamin Larsson, Elias Larsson, Jörgen Aurén och Matz Andersson. Fjolårets superjämna gäng gjorde det bra även i år, men LesjöforsMatz var lite snabbare än resten så laget låg 15min isär inför nästa kvartett bestående av Tanja Dalheimer, Olle Widman, Emil Höglund och Hugo Bergenfur. Tanja stabil, Emil och Olle debutanter på 25-manna fixade det alldeles galant och Hugo vindsnabb med sina 18minuter på 3,1km. Laget låg nu 11minuter isär.

Sen var det dags för den långa blå 6,6km och här sprang Stefan Söderström, Mats Bergenfur, Tim Dalheimer och Anders Jonsson allihop mycket jämt så grabbarna tightade till laget rejält. Nu var vi inom fyra minuter. Drömmen om att slippa omstart började frodas i leden. Men det är mycket kvar.

Sjätte sträckan, tjej-sträckan sprangs av Frida Höglund (25-mannadebutant), Eva-Lill Bergenfur, Ewa Lundberg och Kristina Klingnéus. Tjejerna tuffade på bra och kunde skicka ut sista kvartetten bestående av Kalle Dalheimer, Anders Alamaa, Marie Herrnhold och Simon Lundberg.  Klockan 14,40 kunde Anders A växla ut Leif Lind på 23:e sträckan efter mycket spänning och dramatik. Drygt 75-åriga Leif kämpade stenhårt mot betydligt yngre löpare och kom i mål 15,28 och kunde växla ut Thea Svensson på 24:e sträckan. 17 minuter före växelns stängning, en omöjlig uppgift , men Thea sprang de 5,3km på 46minuter och det är snabbt det! Adrian fick sen starta i omstarten kl 16,01 , en omstart med viss turbulens, men Adrian knöt ihop säcken och klockan 16,39 efter 38 minuters löpning på 6km kom han i mål och IK Vikings OK var godkända och på en 218:e plats. Fantastiskt.

Undertecknad fungerade som lagledare och skulle vilja säga följande:

Fantastiskt sprunget av ungdomarna. Elias B som hade en tuff uppgift på andra sträckan, Larsson-tvillingarna som tuffade på väldigt bra på en hårt gafflad tredjesträcka. Olle, Emil och Hugo som kliver in när det är som mest folk i skogen och levererar. Stort! Kristina som gick ut sist och kom in först i tjejkvartetten, en skön stafett-revansch för Kirri! Simon som varit borta från de större sammanhangen går in och levererar på sjundesträckan. Thea snabb som vinden på den kluriga 24:e sträckan, och så starke Adrian som knöt ihop säcken väldigt bra på sista!

Mycket bra av de vuxna också, vill särskilt nämna Carro som flög fram på första, Stefan som gjorde ett mycket stabilt lopp och Kalle D som gjorde säsongens bästa insats just denna dag. Och Frida som debuterade i denna stora stafett.

Ni som jag inte nämner gjorde det också mycket bra.Allihopa. Tillsammans är vi IKV

Betänk att vi har hela 147lag efter oss och sex Värmlandslag efter oss.

Vi är bra!

Tack Anders A för förtroendet att leda detta härliga orienteringlag!

Det spörs om vi får ihop det nästa år , då tävlingen går vid Berga Örlogsskolor sydväst om Stockholm, med kustnära sönderskuren terräng. Hoppas det!

/Per-Martin, Lagledare

RESULTAT MED TIDER, LIVELOX MED MERA HITTAR DU HÄR!

Samt på www.25manna.se