Dags För O-Ringen Höga Kusten

  • 20 jul 2018

På söndag startar det!

OBSERVERA ATT DETTA ÄR EN KRÖNIKA OCH INGEN OFFICELL TEXT FRÅN KLUBBEN!

 

Efter långa diskussioner och ett antal möten har webredaktionen beslutat att även i år sända en lufsande reporter till O-Ringen.

Det är den 54:e upplagan som avgörs när tävlingen kommer åter till Örnsköldsvik där den avgjordes 1994.

Åtta Vikinglöpare finns anmälda till femdagarstävlingen, men redan innan den startar, i samband med lördagens invigning, går den stora ungdomsstafetten BHAGEERA STAFETTEN i centrala Örnsköldsvik och här är IKV´s Thea Svensson med i ett av Värmlands lag. Vi hejar naturligtvis på Värmland men lite extra på Thea!

Blott två Vikingar springer huvudklass i år, Tim Dalheimer i H18 och Leif Lind i H75. Här är tipset att det kan bli höga placeringar i bägge fallen. Vad gäller Tim så kan det bli så att han springer H18E, den slutgiltiga gallringen görs kvällen före första etappen. Det är tuff konkurrens bland juniorerna. Vad det än blir för klass för Tim håller vi tummarna. Tufft blir det också i H75, Leif hamnade ju bra förra O-Ringen han sprang, i Sälen. Får hoppas det bjuds på spänning även i år, med sportslig hård kamp bland 75-gubbarna.

Fyra Vikingar springer kortklass, Jan Dalheimer i H21Kort. Jan har inte tävlat så flitigt som tidigare men det finns där, så vi tror att det kommer bära långt i de kustnära skogarna. Tanja Dalheimer springer D45Kort , vi tippar att hon kommer tassa på i bakvattnet och slå till med fina placeringar. Hennes make Kalle springer H45kort, här snackar vi oerhörd tävlingsrutin, mer lopp bara i år än vad flertalet gör på ett par-tre säsonger sammanlagt. Rutinen tror vi lyfter Kalle trots vissa skadebekymmer. Expressen från Mossänga Anders Jonsson springer H50Kort. Jonsson brukar hävda sig och kommer ha en kamp med Lesjöfors-Matz som vi kommer att följa med spänning.

Marita Jansson springer D70Motion. Tja , vad säger man? Minns Halmstad,,,,, Tårtvarning utfärdas!!

Skrivaren av dessa rader springer ÖppenSvår2,5. (Vilka tillkrånglat klassnamn, va? ). Hur som helst , ska försöka orientera utan att dra på mig några rödingar.

Rapporter kommer sedvanligt här på Vikingwebben.