Fina insatser på tufft USM

  • 17 sep 2017

Fyra Vikingar for norrut

I den trettonmannatrupp som Värmlands OF tagit ut till USM var hela fyra Vikingar med. Elias Bergenfur och Tim Dalheimer i H16 , samt Kristina Klingnéus och Thea Svensson i D15. Mats Bergenfur var också med som en av ledarna för gänget.

Man reste iväg redan på torsdagen för att komma upp i tid, det är 74mil från Vikingland till Umeå så det är en bit att färdas. På fredagen inleddes USM med en enligt rapporterna löpbetonad sprint. I H16 kom Tim 43:a och Elias 67:a. I D15 kom Kristina 46:a och Thea 105:a. Det är en oerhört tuff konkurrens på ett USM , något helt annat än här hemma i Värmland, men nu var man uppvärmda inför "blå bandet" långdistans på lördagen.

På riktigt kluriga tuffa banor avgjordes långdistansen. Tim håller sina fina form sen DM-helgen och tog en fin-fin 30:plats i H16 , Elias blev 64:a. Thea tog en fin revansch från sprinten och blev 62:a i D15. Kristina fick dessvärre lämna återbud till start. 

:På söndagen avslutades det hela med en stafett. Värmland lag 2 där Tim ingick blev 57:a , Tim plockade fyra placeringar på avslutningsträckan.  Värnland lag 3 där Kristina sprang str1 och Thea str2 blev 68:a.

Efter en tuff helg i Västerbotten är nu gänget på väg hem till Vikingland igen.

RESULTAT SPRINT KLICKA HÄR!

RESULTAT LÅNG KLICKA HÄR! 

RESULTAT STAFETT KLICKA HÄR!

 

BRA JOBBAT VIKINGAR!!!