Dags för O-Ringen

  • 20 jul 2017

Flera Spännande kamper väntar i tuff terräng!

OBS KRÖNIKA !! OBS!

 

Med invigning på lördag och start på söndag 23/7 är det dags för O-Rigens 53:e upplaga. Denna gång på "hemmaplan" här i Värmland med Westlanda flygplats ett stenkast öster om Arvika som centralort.

Det är tredje gången Värmland står som värd för detta arrangemang, världens största orienteringstävling. Men det är första gången IKV är med som en av arrangörsföreningarna. Vid de tidigare upplagorna Ransäter 1976 och Karlstad 1996 var endast enstaka Vikingar med och gjorde någon funktionärstimme, men vid årets upplaga är IKV en av de 21 arranörsföreningarna. Drygt trettiotalet medlemmar är engarade som funktionärer på olika områden, många vid en av starterna men även vid miniknat, barnpassning, ceremonier, sportident, sekretariat och bankontroll med mera. Vikingarna har således fullt upp med arrangera och deltar därmed inte i tävlingen. Men några av våra ungdomar deltar och vi har en hel del spänning att vänta. Naturligt nog har vi ingen löpande reporter på plats i år men vi kommer naturligtvis som vanligt att lämna korta rapporter varje kväll till er som är hemma i Vikingland.

Tävlingen invigs på lördag 22/7 under pompa å ståt på torget i Arvika, stadsmusikkåren i Arvika kommer att leda en fanparad fram till torget där fanorna bärs av värmländska ungdomar, däribland några Vikingar.

På söndagen drar det igång med långdistans i Skjutsbol, några kilometer från Klässbol SO Arvika. Samma TC nyttjas för måndagens etapp då med förkortad långdistans. Tisdagen ägnas åt vila och att bese världseliten när de springer en sprint-etapp i centrala Arvika. Onsdag är det dags för tredje etappen på Bodafjället i Koppom några mil väster om Arvika. Där kommer det bjudas på en starkt kuperad långdistans där musten kommer sugas ur många av deltagarna. På torsdagen finns chans till revansch för den som har krafter kvar, då en riktigt teknisk medeldisatans väntar på Bodafjällets nordsluttningar. Detta kommer bli en mycket rolig etapp för de som gillar intensiv kartläsning.7

Sedan avgörs allt på fredagen med ett veritabelt kraftprov vid Rackstad. Oxberget ska bestigas bla, och här snackar vi rejäl orientering "old school". Tuffa men bra banor väntar och en mycket spännande avslutning. Målgång sker på Westombanans rallycrossbana med upploppet på asfalt (!).

Det vi Vikingar har att hålla koll på är:

Kampen i H16 mellan Elias Bergenfur o Tim Dalheimer. Två löpare som varit ruskigt jämna en längre tid. Ena dan Elias snabbast, nästa Tim. RUSKIGT SPÄNNANDE!

Kampen i H15 mellan tvillingarna Larsson, Elias o Benjamin. Bröder som följts åt i orienteringen och det kommer bli spännande även här!

Kampen i D15 mellan Thea Svensson o Kristina Klingéus. Ja det här,,,,,, Thea med mycket tävlingsrutin och Kristina som intesivtränat under orinteringskonfirmationen i tekniska Sälenterrängen. Spännade!

Vindsnabbe Hugo i H12 . Hugo som trots sin ringa ålder har stor O-Ringenrutin , vi kommer följa den grabbens framfart i västvärmland med spänning!

För er som inte kommer kunna bärga er tills kvällsrapporterna under veckan hänvisar vi till följande länk: http://live.oringenonline.se/Result.aspx?Mobile=False

Radiosändning , nyheter och senaste uppdatering finns hela tiden på följande länk www.oringen.se eller i appen Oringen Play

 

NU KÖR VI!!!