Dags för O-Ringen i Sälen

  • 21 jul 2016

INFÖR-KRÖNIKA

Ja på söndag drar den igång, den 52:a upplagan av O-ringen. Även om själva invigningen sker på lördagen är det på söndag det är tävlingsdags. Denna gång i Sälen, med 13 dalaklubbar som arrangörer tillsammans med en del andra organisationer.

Viking har hela 33 löpare föranmälda och troligen kommer den siffran utökas då det säkerligen blir någon spontan-etapp för några. Det är ju inte så långt från Viking-land i år till O-ringen.

Tävlingen går i delvis samma marker som 2008, ett magnifikt O-ringen, f.ö. det sista där det tävlades fem dagar på raken (som är tävlingens ursprungsidé) och då när det begav sig fick Vikingar på besök som kom upp o gjorde någon/några etapper. Så blir det säkert nu också.

De som kommer försvara IKV´s färger i Dalafjällen är:

Elitklass

H20E Jan Dalheimer och H18E2 Hannes Bergenfur

Bägge är killar som inte tävlat så mycket på slutet pga. studier men vi tror att de kommer tända till på O-ringen som riktiga Vikingar

Tävlingsklasser

Vi börjar i yngre juniorklassen, H18, här blir det spännande kamp mellan bröderna Simon o Adrian Lundberg. Råstarka vältränade killar som kommer bära långt om huvudena hålls kalla på fjället

I D15 har vi en O-Ringendebutant, Julia Andersson, som vi tror kommer bli riktigt farlig för konkurenterna.

I H15 blir det IKV-kamp mellan Tim Dalheimer och Elias Bergenfur. VI törs nog utlova att det kommer bli mycket spännande och rafflande mellan dessa killar.

I H14kort har vi Alfred Moen som trots åldern är en rutinerad O-ringen räv och i H11 har vi Hugo Bergenfur också han väldigt rutinerad för åldern. Killar som vi håller ett extra öga på , det kommer smälla till i resultatet när vi minst anar!

Valter Alamaa springer H85. Valter som visade storform i satsandet mot nya klassen men råkade ut för en skada i fjol höst som gör att endast deltagandet är prestation nog. HEJA VALTER!

I H70Kort kommer det bli IKV-Kamp. Kombattanterna är Leif Lind och Karl-Erik Persson. Snabbfotad barberare mot rutinerad telegrafare. Detta kommer bli spännande!

Vår ordförande Anders Alamaa springer H60K där han är årsdebutant och vice ordföranden tillika ungdomsledaren Ewa Lundberg springer D50K. Bägge de här löparna har haft en tung vår av olika orsaker men lyftet kommer nu i Sälen! Håll i Er!

I H50K-2 hittar vi expressen från Mössänga Anders Jonsson, som alltid farlig och i H45K har vi två Vikingar med, Kalle Dalheimer och Mats Bergenfur. 45K:orna kommer dessutom medverka i Radio O-ringen i den ”på spåret-liknande” tävlingen BAUHAUSRESAN. Vi hejar på i skogen å i radio.

En tjejkamp blir det i D45K mellan Eva-Lill Bergenfur och Tanja Dalheimer. Här är det upplagt för ett riktigt raffel. 

I den tuffa klassen H45 startar Anders Lundberg. Om snabbe starke Anders anpassar farten över de lättlöpta fjällen finns det god potential.

Jörgen Aurén springer H40Kort, även här finns urkraft, det gäller att hitta Kylan

 Arvin Sohl springer INSKOLNING medans systern Ayla Sohl springer U1. Här handlar det om att fixa O-Ringenveckan och det tippar vi kommer gå alldeles galant!

Motionsklasser

Sven-Åke Lundberg springer H70M. IKV´s enda motionsklasslöpare sista året de finns på O-Ringen. Vi håller på att Sven-Åke är med i draget .

Öppna Klasser

En tjejkamp till får vi att följa för ÖM3 springs av Maria Sohl och Haidi Lindgren, sen blir det en far & son-kamp i ÖM10 Thomas o Jonathan Moen. Heja Jonte! Kul att du är tebakers! Thomas kan kanske ta någon etapp men tipset ligger på att Jonathan går segrande ur den fighten.

Daniel Sohl springer ÖM5 och P-M Svärd ÖM7. Daniel snabb o säker medans P-M går lite långsammare.

Martin Bergkvist ger sig åter igen på den stentuffa CHALLENGE H10 med enkel OL men fysiskt krävande banor på cirka milen dagligen.

På torsdag hoppar tvillingarna Elias o Benjamin Larsson in i tävlingen och springer 2-days. Man får du uppleva jaktstarten på fredag precis som i tävlingsklassena

Elias spring 2-days Middle och Benjamin 2-days Easy. Det är O-Ringendebut för tvillingarna , mycket nytt att ta in men vi tror att deras pigga ben kommer bära dem snabbt över fjällen.

Vikingwebben har efter tuffa förhandlingar även i år beslutat skickat ut en reporter till tävlingen.

Så ni som stannar hemma i Viking-Land kan framåt kvällskvisten se fram emot korta rapporter direkt från CAMP VIKING i Tandådalen.

På söndag, vid Högfjällshotellet, drar det igång. Lycka Till Alla Vikingar! Håll fanan högt!

Webred