Rafflande Galopp

  • 11 jun 2016

Det blev en snabb, fartig Galopp, som avgjordes vid klubbstugan

Tio lag fick vi ihop till årets Galopp, men det var på håret, så vi blixtinkalla en reserv i sista minuten.

Spännande blev det, med lite omkastningar här än där, vi hade förmedling från skogen med s.k. "ROC:ar" , en sportidenhet kopplad till en minidator med modem så man ser på Internet när löparna stämplar. Årets Galopp var lite snabbare än brukligt, dock tippade banläggaren nio mintuer fel, tips var 90min , verkligt var 99min.

Sträcka 1 och 2 höll till i Manaterrängen, Sträcka 3 och fyra gjorde även en sväng på Hästbergets sydsluttning. Det var något löp-betonade banor men och annan "kluring" fanns så det gällde verkligen att hålla huvudet kallt.

Ewa Lundberg hade hjälpt arrangörsstaben med att få till lagen, P-O , Hans-Åke och Tobbe skötte det adminstrativa på ett som vanligt galant sätt, Gun hade fixat priser till ALLA deltagare och Sven-Åke o Maja-Lisa såg till att våra magar mättades under dagen. TACK FÖR DET! SUPER-BRA!

Ann-Helene, Cecilia o Ylva vaktade när småttingarna passerade Görsjövägen

Segrade gjorde Lag Jörgen (Tommy Svärd, Sara Johansson, Christer Söderström, Jörgen Aurén) , Sara som var lite pirrig inför detta lyckades bra i skogen och meste Vikinggalopparen genom tiderna Christer Söderström kunde skicka ut Aurénern i ledning.

På andra plats kom ett rent ungdomslag Lag Adrian (Moa Arnoldsson, Benjamin Larsson, Hanna Fischer, Adrian Lundberg)  där debuterande Moa sprang snabbt som en vessla i skogen på första sträckan, växlade över till Benjamin som kunde skicka ut come-backande Hanna i ledning på sträcka 3, en ledning som Hanna förvaltade snyggt och kunde skicka ut Adrian på fjärde sträckan.

På tredje plats kom ett till rent ungdomslag Lag Tim (Erik Andersson, Thea Svensson, Elias Larsson, Tim Dalheimer) Erik o Thea lade en fin grund som Elias kunde förvalta bra genom att vara sträcksnabbast på sin sträcka. Tim gjorde en kanoninsats på sista sträckan som yngste sistasträckslöpare.

För oss som följde dramatiken från "TC" som var belagt på Hagfors Skidstadion var det spännande!

Om ett år är det dags igen! Men redan på tisdag är det Tränings-OL vid Lillstaffa, start mellan 17-18.

TACK ALLA FÖR EN TREVLIG DAG HÄLSAR ARRANGÖREN P-M som också hade lagt banorna.

Tack till Adrian, Simon, Dan o Ewa för hjälp med kontrollinplock , GULD värt efter en lång dag!

Nedan finns lite resultat och statistik att läsa, som P-O Fixat till:

 

Resultatlista

Individuella_resultat

Winsplits

  Starten har gått

  Segrarlaget stämplar i mål, genom Aurénern

  Andra laget i mål, Adrian Lundberg

  Segrarlaget primerade

  Andra laget frv. Hanna, Benjamin Adrian och Moa

  Tredje laget frv. Tim, Elias, Thea och Erik