Fjärdeplats för Viking / Fryksdalen

  • 8 maj 2016

Varm Klarälvskavle genomförd

Det blev Västvärmlads OK lag1 som vann årets Klarälvskavle som avgjordes en sOLig dag med rena sommarvärmen.

Laget bestod var ett rent familljelag bestående av Magnus Jonsson, Emil Johansson, Oskar Johansson, Anders Johansson och Kristin Johansson.

På andra plats kom OK Tyr lag 4 och trea blev OK Tyr lag 3.

 

På en fin-fin fjärde plats hittar vi Viking/Fryksdalen ¨som hade nya Vikingen Carolina Larsson på första, Hjalmar Berg på andra, Adrian Lundberg på tredje, Simon Lundberg på fjärde och Elis Berg som slutman.

 

På en tiondeplats hittar vi Attunda OK familjen Ivers med ilånade L-G Jansson från Viking

 

Vikingungdomarna med Lesjöfors Matz blev oplacerade efter en felstämpling på fjärde sträckan men ungdomarna skötte det bra i värmen. Tvillingarna Elias o Benjamin Larsson, Anja Pettersson, Elsa Fischer Hugo Bergenfur Olle Widman o Hannes Bergenfur.

 

Det var en del omkastningar i resultatet under kavlens gång, tex så hade segrarlaget blott en sträcksäger, den första, utan det var jämnheten som avgjorde.

Segrartiden blev också den kortaste någonsin sedan kavlens omstart 2011.


Trots nedkortade banlängder och förenklingar av reglerna fanns det missnöje bland ett fåtal, men merparten öste beröm över arrangemanget och tävlingsledaren P-M Svärd vill framhålla ALLA funktionärers insats med följande ord :  - Ni gjorde en kanonbrainsats i värmen. Heder till er ALLA för ännu ett lyckat VIKING-arrangemang.!!!

 

RESULTAT MED MERA FINNS HÄR!