240:e plats i 25-manna

  • 11 okt 2015

image: 240:e plats i 25-manna

Det ordnade sig till slut!

Lövsättra på gränsen mellan Vallentuna o Täby i Norra Stockholm var skådeplatsen för den stora orienteringsfesten 25-mannakavlen 2015.

365 lag kom till start, 303 fullföljde. Det är över nio tusen löpare och fem av sträckorna löps som parallelsträckor så det är en verkligt komplex tävling, som avgjordes i ett alldeles underbart fint höstväder, med fin oktobersOL.

Vi hade ett kombinationslag även i år med OK Älgen men diverse avhopp och dam-brist gjorde att vi fick ragga en tredje klubb. Således fick vi tag i två Degerfors-tjejer som ställde upp. Heder till dem! Alternativet hade varit att ställa in,,,,,

Lottie i Älgen och Anders A i Viking hade tagit ut ett riktigt slagkraftigt lag, men sjukdom och annat gjorde att vi tvingades till ideliga ändringar, först klockan 8,25 på tävlingsdagens morgon var det slutgiltiga laget inlämnat till tävlingsexpeditioen, fem minuter före utsatt tid.

Det var relativt flackt o snabblöpt terräng men en del klurigheter fanns. Det kombinerat med sedvanlig stafettstress gjorde att det gällde att hålla huvudet kallt. Som vanligt gick det över förväntan för en del i laget och under förväntan för en del. Så är det , det ska till ett oerhört flyt att 25 personer har en topp-dag samtidigt!

Å dramatiskt och spännande blev det! Jonssön startade, å redan i starten var det kaos då flertalet löpare ramlade omkull i den smala "springa-ut-fållan". Jonssön stod dock upp som en riktig Viking och sprang sedan riktigt snabbt, 52min på 7,6km, åtta minuter tidigare än lagledarens beräkning kunde han växla över till Ewa L. Hon gjorde sen ett kanonlopp, elva minuter före beräknat var hon tillbaka, trots ett extra besök på ett litet berg ;). Hon växlade sen ut en kvartett tjejer på sträcka 3, sen rullade det på med fem "4-sträckor" där vi slets mellan hopp och förtvivlan. Det var bitvis riktigt spännande. Laget låg 26 minuter isärdraget, krymptes när till 17minuter för att efter sträcka sju, när vi överlevt kartvarvning, bommar , snabblöpning och dramatik kunde växla ut HP på sträcka 23 klockan 14,31. Stabilt som en klocka sprang HP och växlade ut Jan på den 9km långa 24:e sträckan. Jan hade då bara 36minuter på sig innan växlingsfållan stänger, en omöjlig uppgift, så omstart var ett faktum.Jessica fick kl 16 starta i omstarten och sprang kanonbra!

Till slut blev det en 240:e plats , mycket bra! Särskilt bra jobbat av ungdomarna. Jullan som gjorde ett kanon-lopp på sträcka 3, Tim som städade sträcka 4, Albin, Adrian och ÄlgenErik som höll ställningarna på sträcka 6, Hannes som flög fram på sträcka 7 och Jan på en stabil sträcka 24.

Åter igen ett 25-manna utan felstämplingar. Det råkade över 60lag ut för , så det är snart gjort. Men inte vi inte!

Dessutom hade vi besök av Valter Alamaa, som hade några timmars permis från sin sjukhusvistelse i Uppsala. Kul att du kunde komma Valter! Krya på dig!

Laget som bestod av 15 VIkingar, 7 Älgar och 3 Degerforsare såg ut så här:

 

Sträcka 1 Anders Jonsson (IKV)      
Sträcka 2 Ewa Lundberg (IKV)      
Sträcka 3 Lotta Age (DOK) Anna Eriksson (OKÄ) Julia Andersson (IKV) Lottie Lind (OKÄ)
Sträcka 4 Hans Blomkvist (DOK) Tanja Dalheimer (IKV) Anders Alamaa (IKV) Tim Dalheimer (IKV)
Sträcka 5 Jörgen Aurén (IKV) Fredrik Nordström (OKÄ) Mats Bergenfur (IKV) Johan Nordström (OKÄ)
Sträcka 6 Kalle Dalheimer (IKV) Albin E Carlsson (IKV) Adrian Lundberg (IKV) Erik Eriksson (OKÄ)
Sträcka 7 Anders Lundberg (IKV) Stefan Söderström (IKV) Hannes Bergenfur (IKV) Mikael Lind (OKÄ)
Sträcka 23 Hans Persson (OKÄ)      
Sträcka 24 Jan Dalheimer  (IKV)      
Sträcka 25 Jessica Blomkvist (DOK)      

Lagledare: P-M Svärd

 

LÄNK TILL RESULTATLISTA , KLICKA HÄR!

 

På söndagen på samma karta sprangs 25-mannakorten. En individuell medeldistanstävling. Sveriges största endagarstävling med över tre tusen startande. Tuff konkurrens med deltagare från hela landet i de olika klasserna.

 

Vikingungdomarna gjorde fina instatser. Hugo blev 29:a i H10, Julia 31:a i D14, Jan 43:a i H20E och i H16 sprang tre Vikingkillar.

Hannes blev 50:e, Adrian 96:a ,Albin 99:a och Tim 111:a. BRA JOBBAT !!!!!

 

Resultat med Winsplits hittar du genom att klicka HÄR!

 

Vi ska nu avsluta årets 25-mannarapportering med några av de bilder Ewa L tog under lördagen:

ADRIAN

Adrian mot Målet

ALBIN

Albin mot målet

Hugo har överblick

Hugo har överblick

JAN

Jan mot målet efter 9km OL

JULLAN

Julia mot växling efter en snabbt sprungen tredjesträcka!

TIMo JULLAN

Tim o Julia kollar resultaten i mobilen!