222:a plats i 25manna!

  • 12 okt 2014

image: 222:a plats i 25manna!

Underbart höstväder vid Rudan i Handen Uppdaterad med bilder!

Kombinationslaget Viking/Älgen kom på en 222:a plats vid 25manna-kavlen som gick i ett underbart väder vid Rudan, Handen, 25km söder om Stockholm.

Tävlingscentrum var vackert beläget vid en äng med höstfärgad skog runtomkring. Vädret var bästa tänkbara med underbar höstsol och varma temperaturer.

Banorna gick i klassisk Södertörnsterräng, dvs sönderskuren oerhört detaljerad kurvbild. Många stigar fanns att ta spjärn mot, men det gällde att hålla reda på dem också. Klurigt, men relativt snabblöpt. Tätlagen gick snabbare än banläggarens idealtider.

Det är ett logistiskt pussel att få till ett deltagande i denna tävling 35mil från Vikingland, men Anders A (UK i Viking) och motsvarande i OK Älgens Conny Gunnarsson har på ett bra sätt ordnat så vi kunde anmäla ett gemensamt lag även i år. Dagarna före avresan fick vi dock ett avhopp på tjejsidan. Huga! Inga reserver, och kravet för start är minst sju tjejer. Med så kort tid kvar är det inte lätt att bara "kasta" in någon, logistiken med resa o beonde ska ordnas också. Men Ann-Sofie Hultsved från OK Tyr som ändå fanns på plats ställde upp så det ordnade till sig och vi kunde ha ett lag på startlinjen. Tack för det!

Det är numera så att herrar o damer turas om att inleda tävlingen, i år var det damernas tur. Vi hade Ewa Lundberg på första sträckan, som ställde upp på startlinjen med 389 andra tjejer, lejonparten av dem mycket yngre. Men en heltaggad Ewa tog fram sin allra tjurstarkaste sida och gjorde ett KANON-BRA LOPP! Blott en kvart efter täten som bestod av självaste världslöparen Ann-Magret Hausken. Otroligt bra löpt, åtta minuter snabbare än lagledningens beräkningar. Ewa kunde klockan 9,46 efter att ha sprungit det 5,1km långa sträckan växla över till Anders Jonsson som gav sig ut 313:e man på den 6,8km långa sträckan. Jonsson gjorde ett pang-lopp även han och kunde klockan 10,39 växla ut tjejkvartetten Julia, Elsa , Ann-Sofie och Lottie på den första parallellsträckan. Tjejerna fortsatte på den inslagna vägen, betänk att det var debut i sådana här stora sammanhang för Julia o Elsa, men de klarade uppgiften galant. Och kunde släppa iväg nästa kvartett på den s.k. vita sträckan. Laget låg nu på en 259:e plats. Kort o snabbt gäller på den å där sprang Tanja , Anders A , Tim o Erik. Undan gick det här blott drygt tjugo minuter senare kunde nästa kvartett släppas iväg på den tuffa femte sträckan. Stabil å säker orientering av grabbarna Stefan S o Stefan E, Johan och Mats gjorde att laget efter ungefär halva tävlingen låg på en 239:e plats. På sjätte sträckan gav sig Adrian, Tobbe, Conny o Micke ut. Adrian lyfte bra här som yngst på sträckan och sen var det dags för den sista parallelsträckan , sträcka 7, den sprangs av Henrik, Anders L, Leif och Jörgen. Medans killarna på sjunde var i skogen började Hans P göra sig beredd för 23:e sträckan. Leif kom in först och kunde lämna den första blindkartan, sen kom Henrik och så Anders L. Nu fanns tre blindkartor och väntan på den riktiga. Klockan 15,05 levererade Jörgen kartan och Hans gav sig ut på sin sträcka. Det blev en spännande väntan för Sara som skulle ut på 24:e sträckan. Skulle han komma i mål innan 15,45, då repet för växling obönhörligen stänger? Att vi inte skulle hinna få ut 25:e utan omstart stod klart men skulle 24:e få hinna växla ordinarie? HP löpte snabbt och säkert och klockan 15,44,19 kunde Sara sticka ut på 24:e sträckan  och föra laget till en 238:e plats genom bra löpning där också stora delar av laget kunde heja vid varvkontrollen öster om målet. 16,00 gick Jan ut i omstarten på den hårda 25:e sträckan med order att föra laget i mål. Det gjorde han också alldeles briljant. 222:a blev vi till slut efter en dag fylld av hopp, förtvivlan, kamp mot klockan, klurig orientering, snabbt hårt kutande och trivsam idrotts-gemenskap.

VI KLARADE MÅLET ATT FÅ RUNT LAGET UTAN FELSTÄMPLINGAR! BRA JOBBAT!!!!

 

Längre ned på sidan finns bilder!.

 

Laget såg ut som följer, 14 Vikingar (IKV) , 10 Älgar(OKÄ) och 1 OK Tyr (OKT)

Str 1 Ewa Lundberg (IKV)

Str 2 Anders Jonsson (IKV)

Str 3 Elsa Boyer De La Giroday (IKV), Julia Andersson (IKV), Ann-Sofie Hultsved (OKT) , Lottie Lindh (OKÄ)

Str 4 Tanja Dalheimer (IKV), Anders Alamaa (IKV), Tim Dalheimer (IKV), Erik Eriksson (OKÄ)

Str 5 Stefan Söderström (IKV), Stefan Eriksson (OKÄ), Johan Nordström (OKÄ), Mats Sandin (IKV)

Str 6 Adrian Lundberg (IKV), Torbjörn Johansson (OKÄ), Conny Gunnarsson (OKÄ), Mikael Lind (OKÄ)

Str 7 Henrik Jonsson (OKÄ), Anders Lundberg (IKV), Leif Skymberg (IKV), Jörgen Aurén (IKV)

Str 23 Hans Persson (OKÄ)

Str 24 Sara Gunnarsson (OKÄ)

Str 25 Jan Dalheimer (IKV)

 

HÄR FINNS LÄNK TILL RESULTAT!

 

IFK Lindingö vann tävlingen på 5,26. För Värmlands del såg det ut så här:

27) OK Tyr lag 1

100) OK Djerf lag 1

153) OK Tyr lag 2

186) Västvärmlands OK

200) OK Tyr lag 3

222) IK Viking / OK Älgen / OK Tyr

226) Skattkärrs SOK

253) Lustens OK

283) OK Djerf lag 2

290) Kristinehamns OK

Degerfors OK brutit felstämplat str 6

Kils OK brutit felstämplat str 25

 

 

 

 

En del ur 25-mannalaget stannade kvar till på söndag och sprang 25mannakorten, Sveriges största inviduella tävling näst O-Ringen, Drygt 4000 startande. Det bjöds på en riktigt teknisk medeldistans i den sönderskurna terrängen på banor signerade OK Ravinens landslagstjärna Gustav Bergman. Klurigt så det förslår.

Det var riktigt stora klasser med mellan 100-200 löpare i varje. Folkligt festligt och bra orientering. Uppehållsväder med smygande höstrusk. Strax efter tävlingens slut föll ett rejält regn över huvudstaden men då var vi på väg hem mot Vikingland igen.

Jan Dalheimer sprang H18Elit och kom 64:a. Adrian Lundberg sprang H16 blev 113:e Julia Andersson 88:a i D14 och TIm Dalheimer 94:a i H14.

 

RESULTAT MED STRÄCKTIDER HITTAR NI HÄR!

 

GLÖM INTE ANMÄLA ER TILL ÖPPET NATT-KM PÅ FREDAG 17/10!!

 

Nedan ett par bilder tagna av Mats Sandin:

Eva 5

 Ewa i full fart på första sträckan

Anders 1

 Jonsson på språng på sträcka 2

 

FLER BILDER FRÅN 25-mannakavlen HÄR!