Dags för O-Ringen!

  • 17 jul 2014

50:e upplagan i Skåne

Årets upplaga, som är den 50:e i ordningen går av stapeln i samma landskap där det en gång började, Skåne. C-Ort denna gång är Kristianstad och 25 Vikingar är anmälda till denna stora orienteringsfest.

På begäran bjuder vi här på en liten krönika med tips inför tävlingarna. Varje dag under O-Ringen veckan kommer det sedan rapporter från Skåne så ni som är kvar hemma i Vikingland kan följa de våras framfart bland bokskogar o sanddyner.

OBS ATT NEDANSTÅENDE ÄR EN KRÖNIKA OCH INGENTING ANNAT.

Krönika / Tips:

Vi börjar med tävlingsklasserna.

H18 Jan Dalheimer Jan har visat sig riktigt snabb under våren, km-tiderna kryper allt lägre så vi tror på en topp tio placering alla gånger

H16 Simon Lundberg Simon som ligger i hårdträning inför skidgymnasiet tror vi kommer att behärska det fysiska mycket väl. Håller han huvudet kallt kan det leda riktigt högt upp på resultatplanket.

H15 Hannes Bergenfur Hannes debut på 15:000 del i O-Ringen sammanhang, det tror vi han kommer fixa galant, vi tippar på hög placering även här

H13 Elias Bergenfur och Tim Dalheimer Här blir det fight mellan två taggade, vindsnabba Vikingar. Riktigt, riktigt svårtippat. Vi har väl bara att luta oss tillbaka och njuta av fighten, för ett är säkert , spännande kommer det att bli.

H35 Mats Sandin Matte är skadedrabbad och avvaktar in i det sista start. Vi håller tummarna för att han är fit for fight på söndag morgon i Vånga

H40K1 Jörgen Aurén och Mats Bergenfur. Uja , här kan det också bli riktigt spännande. Spontant skulle man tippa Mats för sin oerhörda O-Ringen rutin och sylvassa orientering , men Jörgen har drabbats av krånglade vader och tvingats hålla sin löpstarka kropp i schack. Det tror vi kommer att göra att bommarna uteblir och då kommer det bli jämt. Vi följer drabbningen med spänning.

H45K1 Anders Jonsson Anders har visat fin form under våren med fina placeringar, bl.a ett brons på Sprint-DM. Svackan i Morokulien tror vi stenhårt på att det är ”dåligt genrep-bra premiär” varför det kommer vina av fart på söndag när det drar igång!

D50K Ewa Lundberg Ewa har blandat o gett under våren men nu är det slut med det. Vi tippar att formen infunnit sig nu efter lite härlig semester och hon kommer att orientera säkert mot framskjuten placering

H50K Leif Skymberg Skymbergern har inte haft tid med ngn vidare ol under våren, men på den tekniska medel-tävlingen i Kil visade han att det sitter i ännu. Farten kanske inte blir den högsta men Leif kommer ta många placeringar med sin säkra kart-läsning

H55K Anders Alamaa Det var många år sen vår ordförande sprang ett femdagars, men nu är det dags igen. Satsningen har varit hård och vem vet hur långt det räcker? Han har vunnit tävlingen förut, i början av 70-talet, en hel del av konkurrenterna är de samma nu

H70 Leif Lind Får springa O-Ringen i sitt fädernelandskap. Hemmaplansfördel blir det väl knappast efter så många år i Värmland, men måhända den skånska atmosfären inspirerar Leif till några snabba, säkra lopp?

H80 Valter Alamaa Här har vi vårt verkliga guldhopp. Formen verkar mycket god dessutom, det vittnar både Sälen o Morkulien om där han vann. Vi håller tummarna stenhårt!

Motionsklasser:

H45M Lars-Gunnar Jansson En av klubbens meste O-Ringare. Har oerhört rutin i sammanhanget och med nya synhjälpmedel tror vi på en L-G som i fornstora dar.

D65M Marita Jansson Här snackar vi också tung o-ringenrutin. En etappseger blev det senast och vi tror på minst en även nu

H65M Sven-Åke Lundberg Sven-Åke har haft lite skador under våren, men nu tippar vi att han kommer att älga på bra i de skånska skogarna.

Öppna, U och Challengeklasser:

U2 Hugo Bergenfur Den lille vindsnabbe Hugo tippar vi kommer att vara i den absoluta toppen av klassen!

Ö3 Lena Jansson Lena visade sig på g lite i fjol höst, vi tror att hon lagom till O-Ringen plockar fram den kluriga sidan och tar dem!

Ö5 Kalle Dalheimer och Elsa Boyer De La Giroday Elsa gör O-Ringendebut medans Kalle varit med några gånger. Här är det läge för en jämn IKV-kamp, men vi tippar att Elsa drar längsta strået med sina snabba fötter.

Ö7 P-M Svärd Vikingwebbens utsände reporter kommer att lufsa runt i Ö7, målet är att bli utan rödingar!

Challenge W10 Eva-Lill Bergenfur och Tanja Dalheimer Tuff klass, fysiskt med cirka en mil om dagen i högsommaren. OL-Tekniskt kommer ju de här tjejerna fixa detta lätt, det är i det fysiska kampen kommer att stå. Två vältränade Vikingtjejer. Spännande så det förslår!

Challenge M10 Martin Bergkvist Martin har sprungit den här klassen några år med blandad framgång. Årets upplaga tippar vi på blir den efterlängtade fullträffen utan strul. Tjurstark!

 

Utöver detta kör några Vikingar MTB-O , nämligen Jan Dalheimer H20, Adrian Lundberg H16, Tim Dalheimer H14 och Kalle Dalheimer H40.

Här anser sig webred inte nog insatt för ett tips, men vi är övertygad om att grabbarna håller Vikingfanan högt!

Utöver alla nämnda ovan finns ytterligare Vikingar på plats, så någon extra start kan vi säkert vänta oss. Troligen kommer Adrian Lundberg att starta när MTB-O är över.

Du följer naturligtvis hela dramat på vikingwebben

Gärdet, Hagfors en sOLig julikväll

P-M, Webredaktör

**** TÄVLING ****

Vinn en röding. Anmälan senast lördag kväll till Anders A eller P-M