Rusk-Väder på Hundfjället

  • 29 jun 2014

Kylslaget 3-dagars

Den fina traditionen med ett rejält garde med Vikingar som reser till Sälfjällen på sommartävling håller i sig år till år. Men frågan är om inte årets upplaga hör till de sämre väderleksmässigt. 6 plusgrader endast, regningt och dimmigt gjorde helgen till en kylslagen upplevelse. I år arrangerade man på kartan från etapp 4 på O-ringen 2008, av många ansedd som den bästa etappen i O-Ringens historia, och visst, det är verkligen mycket hög klass på kartan. Banläggningen nådde dock inte upp i ngn O-RIngenklass. Tio av våra ungdomar deltog under helgen, tillsammans med flertalet vuxna. Tävlingarna lockade totalt över 1000 deltagare.

På fredagen var det förkortad medeldistans med start på Hundfjällets topp dit deltagarna transporterat sig med liften vid den s.k. väggen. De kortaste banorna hade i princip downhill medan de ngt längre hade stark kupering i fjällravinerna. I H18Elit kom Jan D på en 11:e plats. I H16 kom Hannes 4:a , Simon 20:e och Adrian 45:a. I H14 kom Elias 15:e. I Inskolning fullföljde Ayla Sohl.

På lördagen var det dags för långdistans med det traditionella Fjäll-OL. Även nu var det samma lift som gällde till starten. Första halvan av startfältet fick springa i en tät dimma, vilket medför sina svårigheter på fjället. Jan kom 10:a i H18Elit, bland H16-grabbarna så kom Simon 21:a, Hannes 22:a och Adrian 41:a. I H14 blev Elias 20:e. Alfred Moen blev 2:a i H12kort. Hugo Bergenfur blev 12:a i U2.  I Inskolning sprang treVikingar , alla blev godkända, nämligen Ella Skoghammar, Ayla Sohl och Arvin Sohl.

På söndagen i stundtals hällande regn var det dags för en riktigt teknisk medeldistans som bitvis gick en mycket komplex kurvbild. Riktigt kul orientering. Jan blev 13:e i H18Elit, I H16 så blev Hannes 24:a, Simon 34:a och Adrian 46:a.

BRA JOBBAT ALLA VIKINGAR I DE TUFFA FÖRHÅLLANDENA!

Total resultat i tredagarstävlingen nåddes av Jan som blev 11:a och av alla H16-killarna. Härdade Vikingar som håller ut, flera fullföljde inte, men det gjorde våra killar, Hannes blev 13:e , Simon 18:e och Adrian 37:a.