49:e O-Ringen genomfört!

  • 27 jul 2013

Nu återstår hemfärden,,,,

Om vi slå ihop de intryck och kommentarer vi fått från Norr så kan det sägas vara ett skapligt bra O-Ringen med tuff och utslagsgivande terräng. Banläggningen har varit bra den också utom för de korta klasserna på de första etapperna. Där kunde det varit bättre! Höstrusk inledde veckan men sen kom högsommaren även till Norrbotten.

När våra femdagarshjältar når Vikingland igen står det ganska snart en hel del på programmet.

2-3/8 åker några av våra Ungdomar på U-10mila

6-7/8 har vi fyra ungdomar med på distriktsmatchen.

 

Träningskommittén startar upp sin verksamhet den 6/8 med tränings-OL vid Timmerterminalen , Kalle P arrangerar tillsammans med Anders C

Ungdomskommittén startar upp sin höstsäsong den 8/8 vid Sjögra (1km öster om soptippen), med Lars-Gunnar som arrangör.

 

Och sen är vi i IKV först ut i den Värmländska tävlingshösten med KLARÄLVSKAVLEN 17/8. Dagen efter kör Lesjöfors SK en medeldistanstävling.

 

Mycket spännande att se fram emot, håll dig uppdaterad via vikingwebben!

// Webred

 

Nedan kommer en liten summering av årets O-Ringen. Det är en krönika, så den ska läsas med "glimten i ögat" och "en nypa salt"

H85 Roland Lundkvist. Här gick det på räls i början, två fina andraplatser inledde veckan men sen gick det lite tyngre. Roland har dock gjort en kanonvecka ändå med tanke på förutsättningarna.

H80 Valter Alamaa. Riktig räv som vi hade höga förväntningar på. Började bra också med en femteplats, för att på andra etappen"korka" lite grann. Vi tror att detta kan skyllas helt på tränaren. Valter har således gjort allt som gått men den här gången räckte det inte.

H45Kort Anders inledde med en 187:e plats, tvingades bryta andra etappen och gick full av revanschlusta ut på tredje etappen men då var olyckan framme. Synd, tråkigt, lessamt. Vi får hoppas på god bättring. En sådan fighter behöver vi ha hel till 25manna. Vad säger UK om det?

H40kort Mats B och Kalle D. Mats 25:a med en 23:e plats som veckans toppnotering. Kalle längre bak i kön med en 147:e plats., hade bästa dagen placeringsmässigt etapp 1, måhända det var andrealinkick på hög nivå över att O-Ringen startade som tände Kalle. Mats insats får betraktas som bra,det är många rutinerade rävar med här och han slog tvillingbrorsan sin iaf!

H18 Vår förstaårsjunior Jan Dalheimer gjorde det riktigt bra , kom sjua i klassen, imponerande med pallplats på den sista tuffa etappen

H15 Första femdagars på 15-000del för Simon Lundberg, mot tufft motstånd, där det är många med orientering som "första sport". Simon gjorde en bra vecka och hade bästa placeringen på sista etappen, det gäller att orka länge och det gör Simon!

H14 Hannes Bergenfur. Hannes inledde med att under stort ståhej springa för Värmland i AXA-Stafetten för att sedan ge sig ut den norrbottniska skogen. Slutplaceringen blev 47, tisdagens 20:e plats var veckans bästa för Hannes, som kämpat på bra!

H12 Tim Dalheimer och Elias Bergenfur. Här var det upplagt för spänning. Så här föll det sig: (Etappplaceringar) EB 38 TD 76 // EB 43 TD 40 // EB 77 TD 55 // EB29 TD 64. Det var alltså inför sista etappen riktigt spännande framför skärmen. Men Elias stukade foten och tivngades bryta . Men killarna har gjort en riktigt fin vecka, det går fort i den här klassen ska ni veta. Hoppas Tim håller formen och Elias skada läker för bägge behövs i det U10-milalag IKV har!

D65Motion Marita kom på en fin-fin sjundeplats, höll sig itopp mest hela tiden , det var vid torsdagens medeldistans det strulade lite. Tredjeplatsen på etapp 3 imponerar.!

D50Kort Ewa Lundberg, ytterligare en topp-tio tjej i klubben med sin åttoende plats. Det blev mer orientering mot slutet av veckan i den här klassen, man inledde med rena löparbanorna, och Ewa nosade på pallen sista dan när det var riktigt klurigt. Blev fyra då.Man kan säga att när orienteringen kom så kom Ewa!

D40Kort Eva-Lill Bergenfurs kom 91:a. Bästa placeringen under veckan kom på den sita etappen, som var krävande. Vad var det vi sa, då kom hårdträningen till sin rätt!

D40Motion Tanja Dalheimer. Inledde med en fin-fin 15:e plats, tuggade sen på i de tuffa bergen, men på torsdagen verkar ngt ha hänt med stämplingen. Synd! Men Tanja kommer igen!

Inskolning Hugo Bergenfur körde alla 5 etapperna i högfart och Godkänd status. Bilder från spurten finns på annan sida här på webben och visst syns det att det går FORT för lille Hugo!

Challenge H10 Martin Bergkvist. Placeringarna 13-14-17-11-13 ledde till en tolfte plats totalt. Det är bra. Orienteringen kanske inte är så svår här, men här snackar vi fysikt så det förslår!

3-days middle Adrian Lundberg sprang 3dagarsvarianten av O-Ringen och kom totalt på en fin 26:e plats. Klurig kartläsning gjorde att Adrian drog ifrån en del vuxna konkurrenter rejält här. Bra insats trots onda knän och fötter. Vilken kämpe!

 

Nu är det över och förbi för denna gång, det har varit kul att följa, tråkigt att inte vara på plats, men som tur är finns Internet, O-Ringenradion och telefon. Tack till er som lämnat rapporter från Norr.

Nästa år är det 50-årsjubileum , då är det "bara" 52mil till C-orten i Kristianstad, Skåne. Då kommer det säkerligen locka fler Vikingar än i år!

Krönikör: P-M Svärd