Värmlandslägret Genomfört

  • 3 jun 2013

80 Värmlandsorienterare gästade Hagfors

Under helgen har klubben haft besök av 59 ungdomar och 20 ledare, när vi arrangerade VÄRMANDSLÄGRET för ungdomar 11-16år. Ewa Lundberg var "läger-general" och hade en rejäl stab med funktionärer till sin hjälp. Arrangörstekniskt fungerade det jättebra och deltagarna var mycket nöjda med lägret. Hög kvalitet på träningarna, klass på mat o logi och allmänt trevligt var intrycken som hördes.

Webred hoppas att någon av ungdomarna skriver ihop lite om lägret, men programmet var i korthet så här:

Lägret inleddes med samling i Vågbacken, där man också hade en kontrollplockningsövning, signerad Jörgen Aurén. Man fick en timme på sig att ta så många kontroller man hann. Det var varierande svårighetsgrad på kontrollerna. De snabbaste ungdomarna tog alla 20 kontrollerna på 45min!

Efter dusch och inkvartering på Norra Skolan (ABF) var det dags för lunch, tillagad av Marianne Pettersson och hennes medhjälpare Eva Pettersson, Marita Jansson och Maja-Lisa Lundberg.

På eftermiddagen med åska i luften och lite regn, genomfördes så en brunbildsövning i Gastberget, signerad L-G Jansson. Klurigt, svårt och nyttigt teknikpass.

Sen var det dags för PIZZA! 25 familjepizzor hämtades och det var riktig succé bland ungdomarna.

Lördagkvällen ägnades åt bad o bowling på Älvstranden

Söndag morgon gick reveljen kl 07,00 och efter frukost bar det av till Mussjöheden för teknikträning. Christer Söderström hade komponerat ihop en träning som bestod av kartminne, linje-ol på brunbild samt korridor-OL.

Efter lunch var det så dags för det som enligt många är det roligaste nämligen lägerstafetten. 19 lag hade ledarna satt  ihop och P-M Svärd hade lagt stafettbanor i Mana-terrängen. Rafflande blev det i den krävande kuperingen.

Sen var det prisutdelning och avtackning, Putte Norlin från VOF höll ett tal och IKV lämnade över stafettpinnen till nästa års arrangörer Skattkärrs IF / Kils OK.

En mängd bilder finns från lägret, Anna Nordström har fina bilder på sin facebook, Värmlands OF likaså och här på hemsidan finns bilder om Du klicka på "länk till webbalbum" på framsidan

 

IK VIKINGS OK TACKAR ALLA SOM HJÄLPE TILL ATT GENOMFÖRA LÄGRET!