O-Ringen över för i år

  • 28 jul 2012

En riktig sOLskensvecka!

O-Ringen är över för i år. En riktigt fin vecka i Halland med riktigt fint sommarväder, om än i varmaste laget vissa dagar för att kunna pressa krafterna till det yttersta. Mycket vätska gick det åt!

En liten summeringskrönika följer nedan:

H80 Roland o Valter. Ingen fullföljde. Kämpen Roland fick en muskelbristning och tvingades ge upp, Valter som både vi, han själv och hans tränare hade höga förväntningar på, nådde en fin sjundeplats som bäst, men tredje etappen vid havet blev ett litet debacle, å med start för H80 efter 12 sista etappen i hettan, (vansinne av arrangörern, låt åldringarna starta tidigt), gjorde att regerande riksmästaren valde att åka hem på torsdagen

H45:orna Anders Jonsson i vanliga och L-G i kortklassen. Anders slutade på 50:e plats vilket får anses klart godkänt av Jonsson i sitt första femdagars i Vikings färger. L-G höll sig jämn i fyra av fem etapper, och malde på sin vana trogen. Det har blivit många etapper för honom genom åren.

H40 Mats B, Kalle D och Anders L. Mats gjorde en KANONVECKA , och slutade 13:e! Fredagens femteplats imponerar! Anders (104) och Kalle (125) hade det jobbigare , men kämpade på bra!

H35Kort Sohl kontra Aurén, Aurén kontra Sohl. Sohl tog det lungt på grund av skada men bommade väldigt lite, Aurén ångade på i ruskig fart. Det växlade mellan de båda och på torsdagen fick Aurén till det riktigt bra så då trodde vi kampen var avgjord, men till slut blev Sohl 79 och Aurén 92. Spännande!

H16 Jan Dalheimer öppnade med en topp 100-placering, men fick det jobbigare under veckan. Men häng inte läpp för det, H16 är en av tävlingens mest konkurrensutsatta klasser, bra kämpat Jan, med både OL och MTB-O!

H15 Jontahan Moen. Jonte orienterar riktigt fint, men hade det tufft bland många rutinerade killar. Hade sin bästa dag på torsdagens tuffa långdistans. Bra jobbat Jonte!

H14 Simon Lundberg. Tre topp 100 av fem renderade i en 104:e plats totalt, där tordagens fysiska etapp gick bäst för Simon med en 68:e plats. Simon deltog även i MTB-O så han har haft en tuff vecka!

H13 Adrian Lundberg och Hannes Bergenfur. Hannes fina 17:e plats på måndagen imponerar, tyvärr blev det strul med stämplingen på torsdag, så ingen totalplacering kan utdelas. Adrian kämpade på med både cykel-OL och vanliga O-Ringen, trots sina onda fötter och kom 116:e. Bra kämpat killar, ni kommer alla gånger igen!

H11 Elias Bergenfur och Tim Dalheimer. Här blev det jämnt till slut, Elias 76:a och Tim 80:e. Elias hade ett par riktigt fina placeringar 24:a på måndag och 19:e på torsdag, medans Tim var mer jämn, kanske sliten efter både OL, MTB-OL med mera. Hur som helst så kämpade ni på bra , killar!

H10 Alfred Moen. Imponerande vecka av lille Alfred som slet ont i värmen. Strul blev det på fjärde etappen, och missat totalresultat, men Alfred tar vara på sig själv i skogen. En riktig kämpe med Vikingatag

D70M Gunilla Lundkvist kämpade på i värmen men slog följe med sin skade make hemöver.

D65M Marita Jansson, årets succétjej bland Vikingarna. Tog klubbens första etappseger på bortåt 20år på torsdagen och slutade på en 5:e plats!

D45K Ewa Lundberg. Comeback efter knä-skada. Började sådär med en 76:e plats, men sen kom en imponerande 13:e plats och Ewa var riktigt på G. Vad händer? Jo hon snubblar och slår knät mot en vass sten, och måste sy. Samma knä dessutom. RIDÅ! God bättring Ewa!

D40K Eva-Lill Bergenfur. Första gången i tävlingsklass, höll sig topp 100 de tre första dagarna , dalade ngt på slutet, men det är tufft i värmen. Bra jobbat Eva-Lill!

INSK Ayla Sohl och Hugo Bergenfur. Här har vi ett par verkliga Vikinghjältar. De små sprang alla fem dagarna i den tryckande värmen och fick sen vänta på resten av oss i hettan. IMPONERANDE!

Challenge M10 o W10 Martin Bergkvist och Tanja Dalheimer. Precis som vi tippade fixade det sig för Martin detta år med en fin 22:a plats efter placeringarna 33-20-33-22-31. Tanja tvingades pga sjukdom ge ner efter tre dagar och springa en "mildare" öppen bana på torsdagen, för att få kasta in handduken helt inför fredan. Du kommer igen Tanja (krya på dig)  och bra jobbat Martin!

Öppna Klasser. P-M Svärd sprang alla fem dagarna, men får inget totalresultat pga stämpelstrul ute vid havet, Haidi och Maria sprang tre dagar, debut för Maria, och tjejerna sprang på ute i femdagarsskogen. Karolina Moen gjorde också en "mini-comeback" å sprang en dag, hoppas ni fortsätter tjejer.

 

Nästa O-Ringen går 105mil från Hagfors , i Boden. Troligtvis blir det inte lika stort deltagande då av både logistik och ekonomiskäl, men helt säkert kommer en trupp IKV:are att delta, en del har redan bestämt sig.

 

Vi summerar: ETT RIKTIGT BRA FEMDAGARS, INTE DET BÄSTA, MEN MYCKET BRA!

FIN NATUR, SOM ALLTID BRA KARTOR, OCH BRA BANOR ÅTMINSTONE FYRA DAGAR!

HAVSETAPPEN SÅRSKILT BRA.

Å RIKTIGT FIN KLASSISK ORIENTERING PÅ AVSLUTNINGSDAGEN!

 

Nu tar Vikingwebben ledigt en vecka, då kommer rapport från Ungdomens tiomila!

 

///
WEBBIS