O-Ringen Dags!

  • 19 jul 2011

I år styr kosan mot Hälsingland KRÖNIKEDAGS

Årets O-Ringen går av stapeln i Hälsingland med samma C-Ort som 1981 och 2006 nämligen Mohed väster om Söderhamn. Ví som sprang 2006 minns det vackra vädret och det fina arrangemanget, men lite tråkig banläggning på 3 av fem etapper då avslutningen gick i stigrika , igenväxta grusgropar närmast Mohed. I år är det ändring på det utlovar arrangörerna. Etapp 1 o 2 går i Glössbo mellan Söderhamn och Bollnäs. Etapp 3 & 4 i Böle Söder om Mohed, och endast femte etappen går vid själva Mohed, och då på samma karta som Etapp 1 avgjordes 2006. Så vi kan nog räkna med REJÄLA klurigheter i skogen. Vi minns också från förra gången den magnifika Elitseriesprinten inne i den vackra sommar staden Söderhamn, där vi fick se löparna under stora delar av banan uppe på ett berg. Årets Elit-sprint går i Bollnäs på måndag(!)-kvällen. Vilodagen är flyttad till redan på tisdag så efter två etapper blir det en vilodag.

Vikingwebben kommer att ha dator med i Söderhamn så rapporter kommer dagligen från O-Ringen. För mer info om själva arrangamanget läs på O-Ringens hemsida genom att klicka HÄR

Minst 19 Vikingar deltar i Orienteringsfesten i Hälsingland!

Nedan följer på viss begäran den årliga inför-krönikan. Observera att det är en krönika och ingenting annat

H14 Jonathan Moen. O-Ringen debuterar . Jonathan har lyft sig bra orienteringstekniskt nu på slutet och kommer att bli farlig här i den förmodligen kluriga terrängen. Men H14 är en stentuff klass. Tippar på en hög placering.

H13 Simon Lundberg. Simon har farit fram som en vind i Värmlands- och dalaskogarna under våren, ibland i kanske snabbaste laget. Men med full fokus på orienteringen och bra kondis tror vi på en verkligt hög placering.

H12 Adrian Lundberg. Adrian har potential för svårare banor så om han får vara skadefri för sina fötter kommer det att leda riktigt högt i H12-klassen

H10 Tim Dalheimer. O-Ringen debuterar. Tim har formligen flugit fram i skogen, det har gått riktigt snabbt och den rutin han har efter många H10-lopp kommer att leda till en topplats tror vi.

H35K Jörgen Aurén. Första O-Ringen i tävlingsklass. Jörgen har varit i topp de senaste O-Ringen i motionsklass, tror att han blir det även nu faktiskt, men då gäller det att anpassa farten alá trafikljusmodellen. Kanske rent av GÅ ibland. Kan vara svårt när man har topp-kondis, men det kan löna sig också.

H45K Lars-Gunnar Jansson och Thomas Persson. Här blir det alltså klubbintern kamp. Vesselsnabbe Thomas mot den ruskigt orienteringssäkre L-G. Tippar på att det kommer att bli oerhört jämnt mellan de båda, ska bli spännande att följa.

H50K Leif Skymberg. Skymbergern som nyss fyllt 50 gör debut i 50-klassen, har haft det lite slitigt men jag tror det blir så pass orienteringstekniskt så Leif kommer plocka många placeringar.

H80 Valter Alamaa och Roland Lundkvist. Två krutgubbar verkligen, som går en klubbintern fight i H80. Oerhört svårtippat, kommer att bli jämnt. Och kul att följa. Båda två har haft lite skavanker under våren så vi hoppas att de är fit for fight nu över hällarna i Hälsingland.

H40M Thomas Moen och Kalle Dalheimer. Två relativt nya Vikingar som dessutom O-Ringen debuterar. (Kalle gjorde dock EN etapp i fjol i Örebro). Även här är det ruggigt svårt att tippa vem som blir bäste Viking. Tror det kommer vara Thomas ena dan för att vara Kalle nästa. Gissar på ett nervdallrande avgörande på sista etappen!

D65M Marita Jansson. Kul att se Marita på startlinjen i O-Ringen igen. Marita har inte orienterat så mycket på ett tag, men har en stor rutin som hon kommer att få nytta av i skogen. Tror på en bra placering även här.

D70M Gunilla Lundkvist. Gunilla har haft knäproblem under våren, vi håller tummarna för att hon kan genomföra O-Ringen på ett bra sätt.

Inskolning Alfred Moen. Alfred orienterar ofta för sin ålder och börjar bli riktigt rutinerad. Tror han kommer prestera riktigt bra på sitt första O-Ringen.

Öppen3 Karolina Moen. Karolina har haft det lite struligt de sista vårtävlingarna, men nu kommer den stora revanschen för henne, hon kommer fixa O-Ringen. Stort Det!

Öppen4 Anna Engman. Östersundsboende Bollnästjej som tävlar för IKV. Hänger naturligtvis ihop med att hon är sambo med Thomas Persson. Har närapå hemmaplan så vi tror att hon blir giftig i den här klassen.

Öppen7 P-M Svärd. Alldeles för dåligt förberedd på detta, men kan ha en liten, pytteliten chans eftersom det troligen inte är snabblöpta marker. Får sikta in sig på bättre placering än ifjol.

Challenge H 10 Martin Bergqvist. Martin springer som alldeles ny IKV-medlem sin första tävling i Vikingtröjan, men ingalunda sitt första O-Ringen. Han sprang i Örebro ifjol, då som klubblös. Martin bor utanför Hagfors, men går skidgymnasiet i Mora så det passar med denna fysiskt mycket tuffa klass. Tippar på en plats rejält på övre halvan.

 

Några Vikingar till är på plats, men icke anmälda p.g.a. skador och annat, men ett stalltips är att Helené Nilsson, Ewa Lundberg och Anders Lundberg kommer att synas till i resultatlistorna för någon direktklass, någon eller några dagar.

 

VÄL MÖTT I HÄLSINGESKOGARNA !

FRÅN ETT MULET UPPLUND

WEBRED (P-M)