Vikingungdomar i Dalarna

  • 2 jun 2011

Snabblöpt drömterräng Uppdaterad artikel 6/6

På självaste nationaldagen avgjordes Kopparsprinten i Samuelsdal söder om Falun med OK Kåre som arrangör.

Två IKV-ungdomar deltog, bröderna Dalheimer. Tim flög fram i H10-klassen kom på en imponerande 8:e plats, bordern Jan sprang H16 och kom på en 22:a plats. Det har varit en intensiv dalahalg för ungdomarna.

Nästa helg väntar Vikinggaloppen på lördag, och sprint-DM med Lilla VM på söndag i Deje

 

 

=======================================================================================================

På söndagen arrangerade OK Kåre, Falun, en sprintstafett vid Falu koppargruva. Bröderna Dalheimer deltog för IKV i mix-klassen.

Jan sprang ihop med sin farsa de kom på en 52:a plats, Tim sprang ihop med sin morsa , de kom på en 61:a plats.

Bra jobbat pojkar, tufft av unge Tim att tävla ilag med så många äldre!

I morgon väntar Kopparsprinten, återigen med OK Kåre som arrangör

========================================================================================================

På Lördagen avgjordes medeldistansen, även i den i Bonäs NV om Mora. Fantastisk bra karta och drömterräng. Inte en mosse, inte en sten men mycket brunt samtidigt som det var oerhört bra framklomlighet gör att de löpstarka gynnades, det märks också på km-tiderna i alla klasser. Det är nu åtminstone tredje året i rad som IFK Mora bjuder på sån här terräng, som är oerhört nyttig kartläsning för ungdomarna. (Vika 2009, Östnor 2010 och nu Bonäs). Konditionen har de med sig, problemet kan vara att det går lite för fort , och en snabbanlalys i winsplits ger vid handen att alla Vikingungdomar har varit jättebra med men det har strulat vid någon enstaka kontroll i den stekande sommarhettan. MEN DET KOMMER! . Dessutom byggs det ovärdelig OL-rutin att tävla i Dalarna med tuffa banor och framförallt tuff konkurrens. BRA ALLA VIKINGAR !

Frida Lindkvist sprang D14Kort och kom tvåa blott 18sekunder från segern imponerande Frida! Karolina Moen sprang Öppen 3 och kom 19:e , det är 20plac bättre än förra tävlingen, det tar sig Karolina, KUL!

Det var tjejerna det. Bland killarna sprang Jan Dalheimer H16 bland en massa oerhört snabbfotade killar , Jan kom 38:a Bra Jobbat.

Jonathan Moen och Simon Lundberg sprang H14, idag var det omvänd ordning på Vikingarna Simon blev 37:a och Jonathan 39:a Det är bra pojkar!

Adrian Lundberg, sprang H12 där han kämpade heroiskt med onda fötter och kom in som 44:a, Otrolig Kämpaglöd.

Tim Dalheimer sprang H10 , något resultat vet vi inte då det verkar strula med , TIM står som ej start fastän han sprang. Vi får återkomma!

I Inskolningaklassen sprang Alfred Moen runt på ett imponerande sätt, han börjar få rejäl rutin nu Alfred trors sin ringa ålder. Häng i Grabben!

Fullständiga reslultat på IFK Moras sida KLICKA HÄR

Söndag / Måndag väntar Sprint-tävlingar i Falun, Bröderna Dalheimer representerar IKV där. Återkommer med rapport!

 

 

 

====================================================================================================

I rena rama racerterrängen , gick IFK Moras långdistanstävling idag. 8 ungdomar från IKV tävlade, alla kom runt sina banor i ett strålande vackert väder.

Alfred Moen ångar på , fixade ännu en ny inskolningsbana med acuratess. Tim Dalheimer sprang H10 och kom på 18:e plats, Adrian Lundberg sprang H12´, han blev 43:a, i H14 hade vi två ungdomar med, nämligen Jonathan Moen och Simon Lundberg, Jonathan blev 38:a och Simon 41:a. H16.klassen sprangs av Jan Dalheimer han kom in på en 42:a plats. Karolina Moen sprang Öppen 3, blev 39:a och Marcus Pettersson sprang Öppen 12 (!) , en klass med samma stuk som Vasaloppsklassen på O-Ringen. Lättare OL men ack så långt. Marcus hade en bana på drygt 8 orienteringskilometer med långa vägval så han har sprungit dryga milen på 83min det resluterade i en 6:e plats. BRA JOBBAT ALLIHOP SOM VARIT PÅ EN TUFF DALA-TÄVLING. På lördag är det tävling med samma TC men med Medeldistans på programmet. Rapport kommer lördag kväll.

Glöm inte att anmäla er till Vikinggaloppen KLICKA HÄR