Läger i Deje

  • 2 apr 2011

5 Vikingtjejer och 3 Vikingkillar for till Deje

Fredag 1/4 samlades åtta Vikingungdomar vid klubbstugan för att dra till Deje-lägret. Ett läger man har haft upptakt med i 25års-tid och som i år även IKV var inbjudna till.

Vi drog iväg i tre bilar , en med Kalle P som chaufför och Elin, Johanna samt Malin , en annan bil med Karin F som chaufför och Hanna, Tim samt Jan, den tredje bilen körde undertecknad med Vilma och Jonathan.

Undertecknad fixade också årets första bom genom att svänga av en väg för tidigt i Deje samhälle men det redde upp sig rätt snabbt. Väl framme träffade man de andra ungdomarna , totalt 64st , och så delades man in olika grupper.

Grupperna fick t-shirts som dom bar hela lägret och varje grupp fick en av ungdomarna som lagledare, Vikings Jan Dalheimer hade hand om Team 4G. Malin, Elin och Vilma hamnade i team L´brador, Johanna och Jonathan i Team LBC, Hanna i Team Löfbergs Lila och så Tim i team Bravida blå.

Första aktiviteten var en bana på skolgården men i stället för skärmar så var det stopp vid kontrollerna och olika uppgifter att lösa.

Man fick en timme på sig att besöka alla stationer och hinna lösa uppgifterna.

Därefter blev det ombyte för bad och in i simhallen, här väntade också olika grenar, djupdykning, längddykning, simhopp med mera inann det avslutades med "fritt bad" . Efter dusch var det dags för kvällsmål , korv, frukt med mera innan det var dags att lägga sig i den stor gympahallen.

Andra dagen inleddes med frukost och sen gällde det att plocka ihop å packa sina saker så gympahallen blev tom, för här skulle spelas innebandy. Det höll man på med medans ett lag i taget var utomhus och gjorde en intressant OL-övning.
Efter lunch och bililastning åkte man vidare till Skidstugan för lägerstafett. Den blev inte som en tradtionell OL-stafett pga av snöläget och isiga stigar, utan det gick till så att man sprang på ett stort snöigt gärde med trettio sportidentenheter på. Varje lag fick en lapp med vilken ordning de skulle stämpla de trettio enheterna i, sen var det till att leta . Men det var bara lagledaren som kunde stämpla så HELA laget måste vara samlat och hålla i varandra vid stämplingen. Man fick sprida ut sig och när man hittat rätt nummer gällde det att medelst djurläten (olika för varje lag) kalla samman sina lagmedlemmar så att man kunde stämpla.

Efter dusch och fika var det så prisutdelning.

Hanna Fischer ingick i det laget som kom tvåa (Team Löfbergs Lila) KUL HANNA !

Jan Dalheimer fick ett särskilt pris som bästa lagledare KUL JAN !

 

ALLA Vikingungdomar skötte sig dessutom HELT EXEMPLARISKT HELA LÄGRET. BRA ALLA !

 

Alla ungdomar verkade ha haft ett bra läger och roligt. Mindre roligt för Julia och Lina som också var anmälda men blev sjuka.

Men ni frisknar till och kommer igen tjejer !!!

 

Kalle P var ledare under hela lägret och övernattade med ungdomarna

P-M var ledare under hela lägret.

Haidi var ledare på Lördag em

Karin var chaufför och ledare på fredag kväll

 

HEDER OCH TACK ALLA HÄRLIGA UNGDOMAR !

SYNS SNART

//

P-M