Utmärkelser på OL-galan

  • 21 nov 2010

image: Utmärkelser på OL-galan

Två utmärkelser på OL-galan

Årets OL-forum gick av stapeln i Forshaga lördag 20 nov.

Dagen började med ett teknikpass runt Sisu-gården med banor som var lagda av Mats Troeng från OK Linné. Med en hel del snö och is i terrängen blev träningspasset ganska klurigt och framförallt- halkigt- för egen del.

Fyra Vikingar deltog i träningspasset, Ewa L, Kalle P, Kalle D och Anders L.

Lunch serverades i Folkets hus i Forshaga och sen blev det lite information från VOF: s ordförande Lars P Nordström vidare föreläsning av Mats Troeng om nya anmälnngssystemet, Eventor och alla dess finesser.

vid halv tre-draget fika och sen fick vi dela in oss i olika grupper där det var föreläsning och diskussioner i olika ämnen.

Per-Martin deltog i en grupp med kartritning och en grupp som pratade om  tävlingar.

Kalle P, Kalle D, Anders och jag (Ewa )deltog i rekryterinsgruppen.

Jag själv (Ewa ) var  tillfrågad om jag kunde ha en liten föreläsning om hur vi har gått tillväga i klubben för att få med så många ungdomar och föräldrar i verksamheten under säsongen.  Jag och Kalle P  pratade och berättade

  om hur vi har gjort här i Viking under vår/höstsäsongen. Vi började med att visa ett  bildspel med många härliga bilder från orienteringssäsongen, där vår härliga glädje och gemenskap verkligen kom fram. Kalle D har snickrat ihop bildspelet och lagt till fin gitarrmusik, det blev lyckat.  Många åhörare lyssnade intresserat. Vi fick även lyssna till Eva Albinsson från OK Tyr som berättade hur de gjort i Karlstad där de har en stor verksamhet med många små barn. Vi avslutade med diskussioner i grupper angående rekrytering till orienteringssporten.

Senare på eftermiddagen fick vi ta del av bra och intressant information från "nya" SOFT:s förbundschef, Tom Hollowell från OK Tyr.  

Kvällen närmade sig och det blev ett snabbt ombyte till "lite finare" klädsel innan kvällens supé.

Avslutningsvis på Forum-dagen hölls så kvällens OL-gala.

Vår klubb hade fått tre nomineringar inför kvällen och undertecknad hade förberett ett tal ifall vi skulle få nåt pris....

Helt överaskande fick vi gå upp och ta emot två priser: Per-Martin och jag fick priset som årets ledare samt Viking fick ta emot pris som årets "offensiva satsning" 

Det är helt fantastiskt roligt att vi fått sån uppmärksamhet i hela Värmland under säsongen.

Motiveringen som juryn skrivit till "årets ledare" : P-M och Ewa

" För att med små medel gjort det svåra enkelt och byggt upp en ungdoms- och motionsverksamhet som kan visa vägen för många andra."

Motiveringen för årets "offensiva satsning": IK Vikings ungdomssatsning 

" En satsning som präglas av framåtanda och på kort tid resulterat i omfattande aktivitet, trevlig stämmning och tradition och som givit stort eko och överraskat hela orienteringsvärmland."

Vi vill framföra vårt stora TACK till ALLA som varit med under säsongen och hjälpt oss som ledare, med att ordna träningar, bakat, hjälpt till på tävlingar och många andra olika saker.

Och framför allt : TACK till ALLA härliga ungdomar och alla föräldrar som gjort att vi har fått Viking på kartan igen. Nu är VI på gång!!!! 

ALLA är delaktiga i dessa priser!!!

Hälsningar från Ewa Lundberg

 

För att se bilder från dagen KLICKA HÄR

 

Se även Kommunens hemsida KLICKA HÄR 

 

 

Bra Skrivet Ewa

Instämmer

//

P-M