Vikingungdomar igång

  • 5 sep 2010

Syskonen Dalheimer och Syskonen Moen

Det har tävlats en del under helgen. Vi börjar med en rapport från en liten närtväling som Deje SF arrangerade vid Sisugården i Forshaga. Riktig klurig kurvbild, samma karta som medel-SM 2003 gick på för de som minns det. 3 x Moen var dit av våra ungdomar och Alfred blev 11:a på Bana 1 , samma placering som Karolina tog på Bana 2. Jonathan blev 6:a på Bana 3.

Det har också tävlats i Grängesberg, Vikingwebben har fått en rapport från Kalle Dalheimer som vi publicerar in extenso:

==================================================================================

Vikingar slogs i Malmiafejden

Jan gjorde debut i H14

På andra sidan Dalagränsen pågick två-dagars tävlingen Malmiafejden i helgen, arrangerad av OK Malmia. TC låg vid Råbron, en halv mil utanför Grängesberg, mycket naturskön belägen på en mindre sluttande äng. Vädret var mestadels mycket bra, det började komma några regndroppar när andra tävlingsdagen var slut.

I lördags var det hela 11 vikingar med. Jan Dalheimer gjorde debut i tävlingsklassen i H14 och kom på 16:e plats. Jonathan Moen sprang samma bana och kom en plats före. Karolina Moen valde en svårare klass, Öppen 2, och klarade alla kontroller även hon, hon kom till slut på en 11:e plats. Tim Dalheimer tävlade i H10 och kom 3:a. Och Alfred Moen klarade inskolningsbanan med bravur, som vanligt skuggat av mama Haidi. Alla våra ungdomar klarade alla kontroller, bravo!

Även vuxna vikingar var med och tävlade, Jörgen Aurén i H35, Lars-Gunnar Jansson i H45, Anders Alamaa i H50, Thomas Moen sprang H35 Motion, Tanja Dalheimer Öppen 2 och Kalle Dalheimer Öppen 4.

Den största delen av Viking-karavanen drog sedan tillbaka till Hagfors, medan Familien Dalheimer stannade kvar i Grängesberg och passade på att besöka Disponentparken, en mycket fin trädgård med trevlig trädgårdscafé. Rekommenderas varmt, även när det inte är orienteringstävling i trakten.

I söndags var det dags för andra dagen, samma omrade, samma start, men andra banor och andra kontroller, men en och annan ås och sankmark kände man ju ändå igen. Även denna gången klarade vara ungdomar sig bra i sina respektive klassar, Jan blev 7:a i H14, Tim 4:a i H10. Mamma Tanja och pappa Kalle tävlade igen i Öppen 2 respektive Öppen 4.

=======================================================================================