O-Ringen-dags

  • 22 jul 2010

Kosan ställs mot Örebro,,,,

OBSERVERA DETTA ÄR EN KRÖNIKA OCH INGET ANNAT

 

Som sagt, snart dags för årets O-Ringen. Som har C-ort i Örebro. IKV har 12 anmälda deltagare i år, kanske en något låg siffra med tanke på att Örebro bara ligger 15 mil bort.

Första etappen går i NÖ delen av Kilsbergen , utanför Nora, andra och tredje etappen vid Dovra Sjöar i närheten av Hallsberg. Fjärde etappen i Fellingsbro. Till dessa fyra etapper går det buss från C-orten. Etapp 5 med jaktstarten går omedelbart söder om Örebro på gångavstånd från C-Orten. De som försvarar Viking-färgerna är följande:

 

Klass H11 Adrian Lundberg. Har haft en lite brokig vårsäsong med skadebekymmer men har blivit duktig på kartläsningen, kanske tack vare att han fått hålla ett lägre tempo p.g.a.fötterna.

Om fötterna håller tippar jag att Adrian gör en topplacering i H11.

 

Klass H12 Simon Lundberg. Har varit ruskigt snabb på vissa tävlingar i vår.Börjar tänka mer och mer ”rätt” i orienteringen. Simon springer en stentuff klass men kommer om han håller i orienteringen att gå bra. Jag tippar på en topplacering även här.

 

Klass H45K Leif Skymberg och Lars-Gunnar Jansson. Här kommer det bli kamp om vem som blir bäste Viking av de två. Båda styva kartläsare. Mycket svårtippat. Tror det kommer bli så att L-G är snabbare ena dan och Leif andra. Raffel ända till fredag m.a.o.

 

Klass H40K Anders Lundberg. Har en enorm kapacitet men det går lite för fort ibland. Klassen tror jag är en av de fem tuffaste om man räknar bort 21-klasserna. Var noga med kartläsningen och ös på i bött där det går, då kan det bli succé.

 

Klass H40M Lars-Erik ”Hatte” Nilsson. Hatte har det snarjigt nu med husrenovering så uppladdningen har kanske inte varit den bästa, men med hans hängivenhet för OL-Sporten och klippet i steget tror jag på en skapligt bra placering i denna klass.

 

Klass H35 Mats Sandin och Eric Hujers. Mats har inte tävlat så flitigt i år som tidigare p.g.a. av skada, men han hälsar via mejl så mycket till ALLA Vikingar att han är taggad och bara skadan inte slås upp kommer han att ge järnet. Han kommer att vara ”hemma” i Värmland efter O-Ringen och kommer att dyka upp på någon träning, kanske också förstärker oss på serien. Eric är osäker på start p.g.a. av sjukdom.

 

Klass H35M Jörgen Aurén. Här finns det kondiskapacitet i alla fall.Blev etapp-tvåa en dag på O-Ringen ifjol. Har sedan dess orienterat mycket på lite svårare banor än motion och skaffat sig bra kartläsningsrutin. Kan bli en verkligt hög placering om koncentrationen hålls uppe.

 

Klass D45K Ewa Lundberg. Våran ungdoms-ledare som fått blodad tand riktigt nu. Verkar vara i god form. Har sprungit bra och riktigt bra de senaste tävlingarna. Tror på en riktigt bra placering även här men det är en stentuff klass.

 

Klass D21M Åsa Pettersson. Vid sitt senaste O-ringen i Sälen-08 visade Åsa stora formen och blev totaltrea. Sedan dess har mycket hänt, blivit mamma igen och renoverar just nu hus för fullt, men trots en icke-optimal uppladdning tror jag att de vindsnabba stegen infinner sig igen bara det blir tävlingsdags.

 

Klass Ö7 Undertecknad P-M Svärd. Formen inge vidare , inte vikten heller. Men det ska bli VÄLDIGT KUL att komma på O-Ringen. Skall försöka hålla koncentrationen uppe och inte bomma så humöret behålls hela veckan, om inte annat ska det bli spännande att följa er andra.

 

Har lånat en laptop av Tobias så det kommer rapporter här på sidan under veckan så att ni som är hemma kan få lite rapporter här på vikingwebben.

 

Utöver ovan nämnda kanske det dyker upp någon mer Viking spontant och springer direktklass någon dag precis som när det var i Sälen, det är ju som sagt inte mer än 15 mil till Örebro

 

LYCKA TILL ALLA VIKINGAR !!!!!!!!!!!!!!!