RAPPORT FRÅN SÄLEN

• 27 jul 2008

Här kommer ett reportage från Sälen

Nu har Vikingarna kommit hem från ett Soligt, varmt och kul 5-dagars i Dalarna/Sälen. Innan vi går in på resultaten så kommer en personlig betraktelse från de fem etapperna:

ETAPP 1: Tc vid Berga By (Vasaloppsstarten). Nu var vi på för våra vasalöpare KLASSIK MARK. Vägen till start gick via den från TV berömda vägövergången och uppför vasaloppsspåret. Det bjöds på långdistans banor i ganska tung och blöt terräng. Dessutom fick vi besök av en gammal Ur-Viking GÖTE BYSTRÖM och hans son Per-Olov. Kul för Göte att få komma och se O-Ringen på plats.

ETAPP 2: samma Tc men nu startade vi söder om "vasaloppsgärdet". Medeldistans banor i klurig terräng och klart bättre än etapp 1.

ETAPP 3: Tc vid Hundfjället. Ett mycket trångt TC och långdistans banor som började inne i stugbyar och dyl vilket innebar lite lättare orientering innan den bar upp i sluttningen av Hundfjället.

ETAPP 4: Samma Trånga TC. Nu var det lift till starten som gällde om man inte villa knalla till Toppstugan på Hundfjället. 50 min stod undertecknad och tre Vikingar till i kö för att komma med liften. Väl uppe var det en MAGNIFIK SYN. Underbar utsikt över kalfjället och man såg ett gytter av orienterare springa omkring. Riktig kul orientering, bra sikt och slutet på banorna var mycket starkt kuperade men då enbart utför så det gick riktigt snabbt för de som behärskar utförslöpning. Vi andra fick passa fotlederna då det också var stenig botten  på sina håll.

ETAPP 5: TC vid C-ortstorget på Lindvallen. Ganska trångt här också men inte riktigt som på hundfjället men nästan lika långt till duschen som till starten.

Denna etapp bjöd på den klart bästa (och svåraste) orienteringen. Långdistansbanor i tungsprungen terräng med många mossar och grönområden.

Innan vi går in på resultaten måste också nämnas att på tisdagskvällen var det WorldCupSprint vid Högfjällshotellet. Banan gick i fjällsluttningen vilket gjorde att man från "läktarplats" kunde följa alla löparna otroligt bra. En kul upplevese bara det.

Så till Vikingarnas framfart i Sälenskogarna.

I H65M gjorde vår ordförande Kalle.P en strålande instats och slutade på en mycket hedrande 7:e plats av 94deltagare. Började med 5:e plats och 6:e plats i Berga By tappade sedan till 20:e vid Hundfjället, revanscherade sig upp till 8:e på fjälletappen och avslutade i tunga Lindvallenmarkerna med en 25:e plats vilket alltså gav en 7:e plats totalt.

I H60M en klass med 113 deltagare ställde vår kassör Lars-Erik upp. Tyvärr, tyvärr blev L-E sjuk och fick kasta in handduken. Tråkigt för L-E , men känner vi honom rätt så kommer han igen ganska snart.

I H55K hade vi Christer Söderström som Vikingrepresentant bland de 269 löparna.

Hade sin bästa placering första dagen med en 94:e plats, blev sedan 202:a,132:a,107:a och råkade ut för nåt riktigt tråkigt på sista etappen. Tappade nämligen sin SportIdent Pinne. Mycket tråkigt för Christer.

I H45K-2 startade Leif Skymberg bland 210st. blev 82:a totalt. Inledde med en 83:e plats följt av 88,110,115 och fick sin bästa placering femte etappen med en 79:e plats. Kanske var det den svårare orienteringen som fick Leif att höja sig i värmen.

I H21M , en 120 personer stor klass ,´kom Jörgen Aurén på en 40:e plats. Höll jämn nivå med 37,87,34,49,47´. Det var andra etappens medelsdistans som ställde till det lite.

I H21-2 hade vi våra tre "Stockholmare" med. Som vi tippade blev det Mats som höll sig bäst framme på dom stundtals mycket tuffa banorna med en 127:e plats. Henrik kom på en 204:e plats. Eric bröt första etappen och erhöll ingen totalplacering men hade en 233:e plats som bäst på sista etappen. 302 man deltog i klassen.

I D55 sprang Anna-Lena Eriksson tillsammans med 127 andra damer. Hon slutade på en hedrande 11:e plats . Den la hon grunden till genom bra placeringar på andra och femte etappen. Placeringssiffror 33,12,28,24,10.

Bland 43 damer i klassen O-Ringen VASAN 3D sprang Lena Jansson in bra på övre halvan med en 15:e plats efter placeringarna 11,15,15,20,26.

I Öppen7 , som vissa dagar hade upp mot 300startande sprang undertecknad runt.

Sprang och sprang , förflyttade mig ialla fall fram på ganska kul banor särsiklt sista etappen bjöd på riktig Orientering. Det blev blandade resultat ganska långt från täten , av de 113 som sprang alla fem etapperna i Ö7 kom jag på en 67:e plats.

Marita Jansson sprang också Öppen (en etapp) och Helené Nilsson Tre etapper.

I H40M hade vi hela TRE Vikingar med . Här var det upplagt för spänning.

Första etappen var Kjell snabbast på en 32:a plats, sen L-G på en 44:e och Nybörjaren Lars-Erik Nilsson kom på 158:e plats. Andra dagen blev ungefär lika med Kjell på en 60:e L-G 93:a och Lars-Erik 145:a. Tredje dagen var L-G snabbast kom på en 83:e plats Kjell på 90:e och Lars-Erik hade bra placering på gång men råkade strula till det med stämplingen på en konmtroll och diskades.

Kjells svullna fotled verkade inte påverka så hårt för på 4:e etappen tog han en 49:e plats , Lars-Erik tog en 69:e plats i dom snabba utförslöporna 8sekunder före L-G på 71:a plats. Femte etappens tuffa bana tog L-G Hem med att bli 81:a , Kjell blev 106:a och Lars-Erik kom på plats 150. TOTALT fick Kjell en 51:a plats för L-G på 58:e plats så det var ganska jömnt. Lars-Erik fick ingen totalplacering på grund av Onsdagens strul.

Och Slutligen : Viking fick en BRONSMEDALJ genom ÅSA PETTERSSON I D21M.

Åsa Gjorde en fantastisk O-RIngen vecka i den 166tjejer stora klassen. Blev 4:a,19:e,7:a, 11:a och 3:a.

ALLA VIKINGAR ÖNSKAS LYCKA TILL MED DEN  STUNDANDE HÖSTSÄSONGEN.

KOM GÄRNA PÅ TRÄNINGS-OL PÅ ONSDAGARNA OCH KOM IHÅG VÄRMLANDSSERIEN DEN 21/9 i Kroppa.