HÄLSNING FRÅN VÅRA STOCKHOLMARE

  • 17 jul 2008

Mats Sandin har skrivit en presentation

Hej alla glada vikingar o oringendeltagare Jag tänkte som en av "utbölingsmedlemmarna" från Stockholm berätta vilka vi är som ni antagligen endast hört om ryktesvägen (Om ens det :-)

Mats Sandin (undertecknad): 40 år och har orienterat i många år men med ett drygt 15-årigt uppehåll då jag spelade innebandy i Haninge IBK bland andra klubbar, och det är innebandyn som är oss utbölingsmedlemmars gemensamma nämnare som vi alla spelat i olika sammanhang.

Som orienterare skulle jag beskriva mig som halvsäker, med alltför dålig fart under benen för mina ambitioner.

Mina största orosmoment inför oringen är förutom orken mina ständiga skador som för tillfället består av artros i knä, hälsporre, sträckningstendenser i baksidorna på låren och främsta problemet nu är skavsår. Har ett flertal nya skor som alla ger skavsår.

Men annars är allt OK :-)

Sträcklängderna kan också ge problem då vi brukar springa runt 7 km i snitt och nu är det ända upp till knappt 9 km och dessutom löpning 5 dagar i sträck.

I övrigt bor jag tillsammans med flickvännen Anna och nyfödda Emil (3,5

mån) i Haninge. Anna är uppvuxen i Ekshärad och min svärmor bor där fortfarande.

Henrik Sjögren: 34 år och anledningen till att vi gubbar var tvungna att gå ned ända till H21 för att få springa samma klass.

Henrik är "nybörjare" i orientering och jag lurade med honom för 3 år sen skulle jag tro. Han har en bror som heter Niklas som också är med upp, och som är en extremt konditionsstark kille som är överlägsen favorit till att stå som slutsegrare bland oss 5 som åker upp tillsammans.

Henrik skaffade sig för 1,5 månad sen en rejäl stukning som hindrat hans träning markant den senaste tiden, och Henriks ambition har fått sänkas rejält efter skadan men han är igång och foten håller relativt bra än så länge i alla fall.

Henrik och jag är i vanliga fall rätt jämnstarka löpmässigt medan min rutin gällande orienteringen än så länge håller honom stången.

Eric Huisers: 43 år och åldermannen i gänget. Även Eric är en gammal räv

som orienterat under det glada åttiotalet i klubbar som Farsta OK och Södertörn. Efter ett uppehåll på 25 år !!! så ska han nu utmana sig själv rejält genom deltagande i oringen, efter idogt tjat från oss övriga.

Han har haft stora problem med sina fötter med en mängd operationer, och är den av oss som jag tror har klart minst träning i benen. Han har också endast hunnit med 3 orienteringar det senaste året så han får lita på rutin och en vilja utöver det vanliga.

Förutom oss 3 vikingar och Henriks bror Niklas så har Niklas med sig en arbetskamrat som heter Jesper Hedberg, som kan ses som en mycket säker orienterare med kondition i klass med Henrik och mig. Kanske snäppet bättre men framför allt en mycket bra orienterare.

Det är vi 5 som kommer tillbringa 5 tuffa dagar tillsammans i Sälen och i stugan i Lindvallen där vi kommer bo.

Jag hoppas vi kan ses något i Sälen och stort lycka till alla Vikingskämpar.

Mvh Mats