SNART BÄR DET AV TILL SÄLEN

  • 6 jul 2008

HÄR KOMMER ETT INFÖR REPORTAGE

Det är nu två veckor kvar till 5-dagars i Sälen startar.

Viking kommer med hela 15 deltagare föranmälda och ett antal medföljande

Som säkert kommer springa nån direktklass någon etapp samt att det är så nära hembygden att det kanske dyker upp nån Viking spontant hemifrån och springer direktklass så det blir det största deltagarantalet vi haft på flera år. Det är också synonymt med hela tävlingen som har det största deltagarantalet på många år över 20.000 föranmälda.

Vad Gäller Vikingarnas framfart blir det en intressant fight i klassen H40M där vi har tre deltagare nämligen Lars-Gunnar Jansson, Lars-Erik ” Hatte” Nilsson och Kjell Eriksson.

Ska bli mycket intressant att följa den fighten. L-G får väl gälla som favorit med sitt stora orienteringskunnande och bra träning  men konkurrensen kommer bli knivskarp mot den vesselsnabbe Hatte om han får till kartläsningen och mot den vältränade Kjell. En annan trio som springer i samma klass är våra tre ”utbölingsmedlemmar” från Stockholm, Mats Sandin, Henrik Sjögren och Erik Huijers i H21. De här grabbarna kommer få det riktigt tufft och blir nog också de Vikingar som kommer att komma mest i kontakt med fjället. Tror nog att Matte får gälla som favorit här. En annan H21-klass, nämligen H21M har vi löparesset Jörgen Aurén med i. Där är det inga som helst problem med löpstyrkan och nu har han hunnit skaffa sig ytterligare ett års kartrutin så webredaktionen tror att han kommer att bli livsfarlig i den klassen om han håller koncentrationen uppe. Kassören och ordföranden har ju haft en fight i H60 de senaste åren men nu särar dom på sig på grund av åldern. Lars-Erik springer H60M och Kalle H65M. Det är dock klasser med många värmlänningar i så det kommer att bli intressant att följa dessa också. Sen har vi ju Leif Skymberg som kommer springa H45K, en klass som kommer att bli stentuff, men Leif har en ruskig O-Ringen rutin och hänger det på kartläsningen kommer konkurrenterna få det tufft. En annan Viking med stor rutin som inte varit med på några år i 5-dagars är Christer Söderström som kommer springa H55K. På Dam sidan har vi Åsa Pettersson i D21M. Ytterligare en Viking som kommer att bli farlig, snabb som vinden och visade i Mjölby att när hon får till det är hon nära toppen, men då hade hon en till att bära på så det bör gå snabbare nu. I Klassen D55  har vi Anna-Lena Eriksson som inte sprungit 5-dagars på länge men som håller hög klass och som vi tror blir mycket farlig för konkurrenterna. Lena Jansson kommer att springa O-Ringen Vasan –klassen och hon har hunnit skaffa sig mer rutin nu, dels på egen hand och dels med sin orienterande sambo Leif så

Vi hoppas på en framskjuten placering i den tuffa klassen Vasan där det brukar gå ruskigt snabbt. Om Webred får tippa så kommer säkerligen Helen Nilsson och Marita Jansson deltaga i direktklass några av etapperna plus att det kommer kanske nån upp och hälsar på så vi kan väl hålla tummarna för 20 Vikingar i Sälen ? Vikingwebben kommer att ha en reporter på plats som kommer att lufsa runt i klassen Öppen7 nämligen undertecknad. Kommer nog att bli riktigt svår orientering  men det är korta banor. Har dock ingen bra kamera så om nån känner sig manad att ta några bilder på tävlande Vikingar  för hemsidan gör gärna det och maila bilderna till pm.svard@telia.com . Ni som  tänkt er upp och titta och eller springa direktklass så bor de flesta av Vikingarna i Tandådalen (SIF-Stugan) och i närheten av Lindvallen.

sOLiga Hälsningar

P-M Svärd