Nyheter

Rudan i Handen bjöd på sOLig orienteringsfest!

  • 14 okt 2024

Kombinationen IKV / Kil 132:a !

Vilken orienteringsfest det blev vid Rudan friluftsområde i Handen söder om Stockholm. OK Ravinen och Haninge SOK arrangerade den 50:e upplagan av 25manna.

Strålande solsken, 355 lag x 25 löpare dvs. 8875 löpare trivdes i höstskogen. Lägg därtill ledare, supporters med mera så blir det omkring tio tusen orienterare!

Viking hade ett kombinationslag med Kils OK, det var nio Vikingar (inkl.Lesjö-Matz) plus att Per-Martin fungerade som lagledare.

Först ut var Sanna S, som kom in på en 180:e plats tio minuter efter täten. Sanna har problem med skada och kunde inte trycka på för fullt, men gjorde trots det en mycket bra öppning. Hon kunde växla över till Ludvig som drog upp ett rasande tempo, 5,38min/km imponerar i den bitvis hala terrängen. Ludvig kapade 86 placeringar så inför kvartettsträckorna låg vi på en 94:e plats.

Första kvartett ut att starta samtidigt var Lars A, Henry N, Mats S och Rebecca W. Stabila insatser även om Lars hade det lite krångligt med en kontroll. Laget låg nu inom 20minuter inför nästa kvartett, den vita.

Här sprang Tina, Ingrid, Anders och Sofia. Den vindsnabba Ingrid kom in före Lars A på tredje sträckan, så kartvarvning riskerades. Men vi hade pratat om det så det löstes, också med hjälp av påminnelse från ”planket”.Laget låg nu inom 15 minuter och på placering 128.

Sen var det dags för ”långa blå” där sprang Mats B, Tim, Magnus och Janne. Stabila lopp som kapade hela 19 placeringar. Placeringen var nu 109 när det var dags för tjej-sträckan.

Den sprangs av 25-mannadebutanten Anna L,  Helen, Anna U och Carro. Tjejerna tightade till det hela så nu låg laget inom 5 minuter inför sista kvartettsträckan.

Den sprangs av Stefan, Matz A, Jörgen och Jonas. Några bommar, dock inga större gjorde att Lars H som skulle samla blindkartor innan han fick sin sträcka 23 karta fick vänta 8 minuter från första till sista man. Inte alls farligt. Ett kraftfullt hopp om att slippa omstart tändes. Och det blev inte mindre efter Lars snabba insats. Lars kunde växla ut till Elsa på den näst sista sträckan. Hon hade då 69 minuter på sig innan repet för omstart skulle dras. Hon klarade det på 52 och kunde klockan 15,33 växla ut blott 16-årige lillbrorsan Joel på den 9km långa avslutningen.

Joel förde laget i hamn på ett snyggt sätt.

Vi kom på en 132:a plats.

Som alla tidigare 25-manna med Viking är det rättstämplat och detta är den bästa placeringen någonsin, oavsett samarbetspartner eller eget lag. Det är också första gången på 2000-talet vi klarar omstart. Det märks att vi var ilag med ett gäng bra orienterare.

Magnus (Kil) och Anders A (IKV) hade tagit ut laget.

Nästa år går tävlingen på Bogesundslandet nära Vaxholm, och året därpå vid Kungens Kurva. Hurvida IKV deltar då själv, i kombination eller inte alls , det får framtiden utvisa.

Hur som helst, så är det en härlig massmönstring och orienteringsfest detta!

 

Viking drar på 25-manna

  • 5 okt 2024

Mönstrar lag tillsammans med Kils OK